. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, December 30, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (eNd) - JUARA ! jom REVIEW . . .



29 DISEMBER 2010
AFF SUZUKI CUP 2010

Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta...menjadi saksi...
buat julung kalinya dalam tempoh 14 tahun....
AFF SUZUKI CUP 2010 menjadi milik MALAYSIA...
walaupun kalah 1 -2 pada final kedua....
namun dengan aggregate 4 - 2 kejayaan adalah milik MALAYSIA !

tak perlu lah nak cerita tentang perlawanan semalam kan ?
sumer pun dah tahu....kalau tak tahu boleh klik tajuk kat bawah ini....




TAHNIAH SKUAD HARIMAU MALAYA ! !

tak lupa juga....


K.RAJAGOBAL !



sepanjang myra update pasal Suzuki Cup....
dari part 1 sampai lah part 7 nie...
 tadi bila check keyword kat incik nuffnang...
wah ! semua pasal bola....pemain bola...
so, mari lihat siapa yang feymes....



 ya ! ya ! penjaga gol yang cemerlang KHAIRUL FAHMI lah...
tak lupa juga....ada juga yang mencari blog gelfren beliau...
mungkin sebab...
semalam secara sengaja pomot blog awek KHAIRUL FAHMI nie kat grup BLOGGER TERCINTA (OFFICIAL) + BLOGGERS CYBERGROUP..hehe~
frust tak ? haha~
myra dah frust awal-awal lagi...
kalau tengok update bola yang masa sukan asia...
kemain giat lagi letak gambar fahmi ni..
kalo bole tiap-tiap entry nak letak gamba dye...
tapi setelah diselidik...uhh~ sudah lah ! kecik hati...
poyo jerk..=p




ini keyword di awal-awal Suzuki Cup bermula...
himpunan keyword last week...
KHAIRUL FAHMI masih belum feymes time nih...
time nih pasangan kembar AIDIL + ZAQUAN yang paling dicari....




ini keyword minggu ini....
makin ramai nama-nama pemain bola kelihatan berbanding minggu sebelumnya....

hmm...now...dah berakhir Suzuki Cup 2010 nie...
sedey pulak....bila imbas semula entry-entry pasal Suzuki Cup...
cam termalu segan silu sendiri...tah hape-hape jerk....

 RENTETAN SUZUKI CUP 2010

PART 7



  hukhuks~
=(
sedey nyer dah habis....
lepas nih ade perlawanan bola lagi tak ?
hmmmm~

okey lah ! myb pasnie nak bebel pasal pemain bola...
sebab ade ramai yang menarik perhatian Myra...=)
kepada semua yang mengikuti ulasan dari Myra secara sengaja atau tidak...
Myra ucapkan TERIMA KASIH....! !
*bajet-bajet ade org baca ulasan kaw jer Myra*
=p



jom usha-usha SKUAD HARIMAU MALAYA !





sepanjang membuat ulasan Suzuki Cup...
akhirnya....Myra berjaya mengenali mereka semua....yeayyy ! !

SEMOGA SKUAD HARIMAU MALAYA 
terus berjaya !
SYABAS DAN TAHNIAH ! !



SAYA ANAK MALAYSIA ! !



p/s - INDONESIA hentikan provokasi anda...
sotong anda buat ramalan tepat kerana 
Indonesia menang 2 - 1 untuk final 2nd leg...
PEACE NO WAR lah !



majulah sukan untuk negara !
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, December 29, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (pArt 7) - FINAL -separuh masa kedua ! . . .





separuh masa ke-2....
akhirnya pada minit ke-53...gol pertama MALAYSIA berjaya dijaringkan oleh SAFEE SALI....
ini menjadikan SAFEE SALI penjaring gol yang terbanyak....=)



TAHNIAH SAFEE ! ! !
anugerah KASUT EMAS milik SAFEE ! ! !


Indonesia pula bangkit menyamakan kedudukan pada minit ke-71 
yang dijaringkan oleh pemain berjersi nombor 2 iaitu NASUHA....
tapi yang tak best...last sekali berakhir dengan own goal.....
yang ditanduk oleh MUSLIM....
ohh~ tak apa....
sedekah....hehe~

keputusan akhir......

MALAYSIA [ 1 ] - INDONESIA [ 2 ]

tapi MALAYSIA tetap menang hokeyyy ! ! !
dengan aggregate....

MALAYSIA [ 4 ] - INDONESIA [ 2 ]


yEayyyy ! ! !
GLORY ! GLORY ! HARIMAU MALAYA ! ! !
pliss laa jangan nak kutuk lagi....
terima lah adat pertandingan.....


seronok lah ! hepi lah !
bole lompat-lompat ! haha~
pastue g layan komen kat fesbuk FAM...
perhhhh~ 
mengancam !

actly nak bebel lagi....
tapi...simpan lah dulu...
esok lah baru update yang lagi detail.....




seronok jerit-jerit kat FAM...=)
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 2010 AFF Suzuki Cup ( PaRt 7) - FINAL -separuh masa pertama ! . . .

separuh masa pertama....

Skuad Malaysia berjersi Biru nampaknya bersemangat untuk menghadapi perlawanan malam ini....
referee yang berasal dari Australia nampaknya seperti berat sebelah....
bila Indonesia tackle kasar.....wat tak tahu jer...
heyy lah ! jangan nak berat sebelah lah !

banyak serangan dari Indonesia dan sepakan-sepakan yang mampu meraih gol tapi 
berjaya diselamatkan oleh KHAIRUL FAHMI....
bagus KHAIRUL FAHMI...teruskan bertahan !
heyy..tadi ade laser okey yang attack KHAIRUL FAHMI !
sape punya laser ? MALAYSIA kah ?
huhu~

pada minit ke-12 nampaknya Indonesia berjaya mendapatkan tendangan penalti....
memang mampu menghadiahkan gol pada skuad Garuda....
tapi malangnya.....bola sepakan bola leret itu berjaya ditangkap oleh KHAIRUL FAHMI....

perlawanan sangat menarik ya !
45 minit ini terasa sekejap jer....
masa tambahan 2 minit...namun kedua-dua pasukan gagal mendapatkan gol....

jadi....untuk separuh masa pertama ini...
keputusannya masih 0-0....

ohh~ ini update pantas ya !
banyak tentang KHAIRUL FAHMI....
jadi mahu letak pixcha KHAIRUL FAHMI...
=p






gO ! MALAYSIA gO !



Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 2010 AFF Suzuki Cup - Malam Penentu ! . . .



gO HARIMAU MALAYA gO ! ! ! 
MALAYSIA ! 
ajA-aJa figHtiNg ! ! ! ! 
mUahhh ~ ♥ 
(^_____^) V !



Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, December 28, 2010

. . . SayA bLoggEr MeLaka ! . . .




actly...dah lama nampak post-post blogger lain pasal 
SAHABAT BLOGGER MENGIKUT NEGERI nie....
sampai dah nak close tempoh penyertaan baru tersedar nak join....hihi~
but dun worry....tempoh penyertaan telah dilanjutkan....
untuk maklumat lanjut, sila klik banner diatas....=)


Hai ! saya BLOGGER MELAKA ! !




disini..saya sertakan butir-butiran peribadi yang tak berapa nak peribadi...
untuk mereka-mereka yang mahu cari jodoh berkenalan....tetttttt~ =p

NAMA !

Maizatul Amira....bila dipendekkan jadi Myra...
kira glamer laa 2~

STATUS !

belum bersuami....=p

CARA HUBUNGI !

boleh cari kat "MINI BOOK" di bawah...tak pun email je kat katak_epic@ymail.com...
boleh juga SMS or call kat number.......errrr~ 

DAERAH JAJAHAN !

Tanjung Kling....tak jauh dari Pantai Klebang...
*tak suke laa perkataan kling 2*

TEMPAT TINGGAL !

Taman Bukit Rambai....
APA YANG MENARIK DISINI ?
menarik perhatian kakak, abang-abang serta adik-adik malah sekali sekala sedara mara untuk datang berhimpun....errr~ itu rumah saya...
kalau MELAKA ? huisss~ banyak kot.....
biar gambar bercerita.....
*credit to google*




A FAMOSA



BANGUNAN MERAH STADHUYS



MENARA TAMING SARI



RIVER CRUISE + EYE ON MALACCA



MELAKA WONDERLAND


ni baru sikit....banyak lagi tempat-tempat menarik....
contoh : zoo melaka, taman rama-rama, taman buaya, taman mini malaysia,
pantai klebang, ape lagi ekk....banyak laa....
kalau nak tahu...sila skodeng blog blogger melaka yang lain....
=)
saya nama jer dok melaka....tapi tak pena nak berjalan-jalan kat negeri sendiri....gamba pun google...=p
(pssssttttt~ actly saya lahir kat johor)
so...kepada sesiapa yang mahu melawat MELAKA...
boleh laa bawa saya sekali....
(errrr~ dah terbalik....)


PEACE ! 
Senyum selalu ! ! !
selamat berkenalan para-pari BLOGGER MELAKA ! !



MELAKA MAJU 2010 ! !
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, December 27, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (PaRt 6) - 1st Leg . . .



STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
semalam...telah menyaksikan perlawanan diantara...


HARIMAU MALAYA vs GARUDA


saje pakai nama camtue....sebab cam best.....=)
actly takut laa nak mengulas pasal semalam......sebab ada individu attack saye kat FORMSPRING....
hello ! saya tak kutuk skuad negara kamo pun....
tapi...nak ulas jugak....
by da way...cantik laa jersi Indonesia...tak pena nampak sebelum nie...

orang lain dah lama up entry pasal perlawanan semalam...
tapi saya baru nak up entry...=p

meriah kan semalam...macam-macam hal...haha~
jom lihat para-para penyokong yang membanjiri stadium semalam.....



para penyokong TANAH TUMPAH DARAHKU...=)
MALAYSIA ! ! !



para penyokong INDONESIA ! ! !


saya rasa menarik lah  perlawanan bola semalam....
sampai tak sedar separuh masa pertama berlalu...
Malaysia banyak melakukan serangan ke atas pertahanan Indonesia...
banyak juga ruang untuk menjaringkan gol....KUNANLAN nyaris menghadiahkan gol pada separuh masa pertama....tapi tak berjaya....
pastue kan...part yang best keeper masuk gol..kasut tersangkut kat jaring.....errr~
oke sensored...=p

0 - 0 untuk separuh masa pertama...pemain Malaysia mmg agresif lah ! 
gOod ! !

separuh masa kedua....
hmmm....timbul pasal laser yang menyebabkan perlawanan tergendala untuk 5 minit...



hey lahh...asal main-main laser ? pastue nampak pulak mercun kat tengah-tengah padang....
haha~ cantik....

tapi tak mengapa kerana....selepas diberhentikan seketika perlawanan, 
ia sedikit pun tidak menjejaskan skuad Malaysia untuk memburu gol....
malah dalam perlawanan separuh masa kedua....
SAFEE SALI telah menjaringkan gol pada minit ke-59 hasil hantaran NORSHAHRUL IDLAN...
sekali lagi hantaran NORSHAHRUL IDLAN kepada MOHD ASHARI melepasi gawang gol Indonesia untuk kali kedua...dan hasil tandukan SAFEE SALI pada minit ke-71 melengkapkan jaringan gol ke-3 untuk skuad Harimau Malaya...
ia adalah tendangan jauh dari MAHALI...tak sangka SAFEE berjaya tanduk...=)


HARIMAU MALAYA [ 3 ] - GARUDA [ 0 ]


actly semalam Indonesia dah dapat 1 gol hasil jaringan GONZALES....
tapi offside pulak...kalau tak, kan dah mencapai target saya 3-1...hehe~







 PEACE ! ! 


excited terlebih tengok bola semalam....
kat rumah jer....tapi mmg patut tengok kat rumah jer sbb tak pandai nak behave my self....
tengok bola jer pun...tapi tangan kaki sume naik...mangsa adalah mereka yang berdekatan...
ha ! kan bahaya....maaf kan ateh yer anak-anak sedara....
huhu~ puas dapat jerit gOLLLLL 3 kali semalam....
ingat nak jerit 5 kali pas AMRI YAHYAH masuk...tapi tak gol pulak....=p
maka....hari ini bangun pagi....sakit tekak sekejap....
semalam tido siap termimpi-mimpi pasal bola....
gile ahhh~
pic credit to Jazmi =) 
thanks~


walaupun Malaysia menang selesa ke atas Indonesia...
tapi masih belum boleh menarik nafas lega...



PEACE no WAR lah ! !
Photobucket


(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, December 26, 2010

. . . wAng bYk...cUbaLah BeLi KasiH sAyang . . .


Wang @ Kasih Sayang ?




 wang....sapa tak mahu kan ?
hidup senang lenang....
orang kata....wang ringgit boleh beli cinta...boleh beli segala....
tapi iyer ke ? boleh ke beli kasih sayang ?

kasih sayang adalah perkara yang sangat penting...
tanpa kasih sayang, sesuatu hubungan itu tak akan bahagia...tak kira lah dalam berpasangan atau berkeluarga...

sekiranya kasih sayang itu ada...maka, susah atau senang pasti boleh diharungi bersama....

wang ringgit bukan pengukur kebahagiaan...tapi kasih sayang itu menjadi pengukur kebahagiaan...

contoh...
kalau kita sayang pasangan atau keluarga kita...kita akan terus berusaha untuk berikan yang terbaik buat mereka...kurang duit, duit boleh dicari....kurang kasih sayang, hubungan akan hambar...kan ? kan ?
hmmm pikir-pikir laa sendiri...=)




 mahu kehidupan yang simple...sederhana saja....
tapi kaya dengan kasih sayang....
susah mahu cari DIA yang  kaya dengan kasih sayang...
DIA yang kaya raya ramai di luar sana....
tapi of coz laa tak mahu memandang saya...
hehe~ =p


ini pendapat MYRA...
(^_____^)


p/s - lagi bahagia bila kasih sayang itu selari dengan wang berjuta..err~
=p



ALLAH juga yang MAHA kaya =)
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, December 25, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup - Harimau vs Garuda . . .



=)
senyum dulu k....
pasnie tak tahu mampu senyum atau tidak...
ngehngehngeh~

esok 26 Disember 2010....
akan berlangsunglah perlawanan akhir - final 1st leg...
di STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
kalau dapat tengok live best nih....







MALAYSIA



INDONESIA

skuad Malaysia....sila lah berlatih dengan gigih...
main tempat sendiri kot...jangan tewas dengan Indonesia....
macam haritue...hehe~

KHAIRUL FAHMI CHE MAT...
NORSHAHRUL IDLAN TALAHA...
S.KUNANLAN...
ASRARUDDIN PUTRA OMAR...
SAFEE SALI...
SAFIQ RAHIM...
MUSLIM AHMAD...

tak sabar mahu tengok fev player ku ini beraksi....
jaga-jaga dengan pemain Indonesia...

MARKUS HARIS MAULANA...
IRFAN BACHDIM...
CRISTIAN GONZALES...
OKTOVIANUS MANIANI...
FIRMAN UTINA...

mereka ini ku lihat hebat...
hapuskan mereka ! ! 
 jangan biar mereka terlepas...
=p





gO ! MALAYSIA ! gO !
 


saye mintak tak banyak....
Malaysia 3 - Indonesia 1
itu jer....=p



hepp ! nervous lah !


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . LoVe - LovEr . . .


....Cinta seorang Kekasih....





dia kekasih....
bahagia bila ada disisi....
baru sedar...
cinta itu ada dihati....



kasih kekasih....
gembira, dingin silih berganti...
itu adat insan berkasih...
dia tahu...aku pun tahu....




kami berkasih...
bukan untuk hari ini....
selamanya belum pasti...
insya'allah cinta kami cinta mati...







cinta itu ada selamanya...

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, December 24, 2010

. . . kEnape kAw sOmBong ? . . .

Si ArrOgant




psstttttt~
hey ! kamo tahu kenapa dia nampak sombong ?
orang sapa, tiada balas buat tak tahu....
orang senyum, pandang sinis terus berpaling...
orang tegur, menoleh senyum lalu pergi....

eh...jangan sangka dia sombong...
kamo tahu, dia pemalu...
kalau rapat dia gedik manja mengada...
jadi jangan dekati dia...
takut bosan, menyampah pula...



p/s - maaf~
saya sombong bila saya rasa saya tak selesa dengan awak.....
maaf ! maaf !


my bad...=(

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, December 23, 2010

. . . kOrEan aDdict - keNapA kAw kiUt ? . . .


akibat banyak sangat tengok channel 391 KBS....
rasa comel pulak.....*myra..kaw comel ker?*
baiklah !
yer......bukan saye yang comel tapi mereka.....
=)




INVINCIBLE YOUTH ! !



Yuri, Sunny, Narsha, Hyomin, Sunhwa, Hara and Hyuna

comel dan funny lah dorang nih....best jer tengok dorang wat keje....
tetibe rasa nak berkebun cam dorang...tapi pelik laa...dorang elek jer lepas rambut...
tak rimas ker...ke berlakon saja...huhu~

antara yang menarik perhatian kat G7 nih.....


hara ! ! 
dye pandai wat keje...pastue cam pandai bodek...
kadang-kadang cam gedik sket...hehe~
tapi sweet laa dye nih...klaka....
actly..dye dari grup KARA.....


howt kan ? hmm~



sunhwa ! ! 
ayu jer.....
suke tengok dye.....
dye nih pelakon kan ?
sbb macam familiar laa...cite pe ekk ?



**********


okey....now citer nie plak......


OH MY SCHOOL !

ala-ala dalam kelas....lelaki dan perempuan...dorang bole pilih sape dorang suke untuk jadi pasangan...
pastue duduk same-same....wat aktiviti same-same...
dorang belajar...wat presentation...main-main sket...
pastue akan dinilai....funny juga....=)

STUDY ! PLAY ! LOVE !

antara mereka yang kiut kat dalam kelas nie....
sure lah.....
MINHO ! LEE HONG KI ! TAEKYEON !
okey...sume fokus pada lelaki...haha~



**********



selain tue...citer yang ada lelaki-lelaki gagah pun best...




 
LET'S GO DREAM TEAM ! !
 
 
kat dalam citer nih, sangat minat kat.....
 

sangchu ! !
sebab selalu menang...=)
minho, junho antara yang kiut dalam game nih...



**********



okey ! sekarang nak usha singer grup korea pulak....


SHINEE ! !

sebab dalam grup nih ade......



minho ! 
kiut kan ? kan ?



taemin ! 
minho lagi kiut kan ? kan ?
hee~



last from SHINEE !


**********


2nd grup....



2 PM ! !

suke lagu "fly to seoul"...bOom bOom bOom ~
hee~
mereka yang good looking......


junho ! ! 
kiut cam minho....=)



taecyeon ! ! 
err~ gagah oke...



nichkun ! ! 
ini paling kiut...
tapi sudah kawen....



tadaa~ inilah wife nichkun...victoria...dye juga artis...
ade join INVINCIBLE YOUTH juga...=)
same-same kiut....uh~ jelez....



next~



 ft island ! !



lee hong ki ! ! 
oh~


perbincangan.....

kenape orang korea, jepun nih super kiut eh ?
dorang wat plastik sugery eh ? hehe~ 
sbb ade juga terbaca....kat sana murah nak wat bende-bende camtue....=p
tapi mereka memang kiut....even tak buat pun kiut juga....
paling suke tengok stail rambut ngan dress up dorang....
stylo habes...



p/s - mahu sorang boyfren cam minho...bole?
sorang jer....plissss~ =p


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)