. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Tuesday, November 30, 2010

. . . PaRt 2 : BuNny + BeE - Putera Katak . . .


 2 budak tadika kembali lagi =p

ini    http://www.cute-smiley.com Bunny
dan
ini    http://www.cute-smiley.com Bee


********************************

http://www.cute-smiley.com : Buny ! hey ! sini pun kaw...penat aku cari tau !

http://www.cute-smiley.com : Ye Bee...aku tau...kaw rindu aku an ? an ?

http://www.cute-smiley.com : hihi~ Bunyyy.....emm...Bunyyy....errr...bole tak aku kiss kaw ?
*sambil blink-blink kn mata*

http://www.cute-smiley.com : Hoi ! kaw kenape tak senonoh nih Bee ?
kaw terpengaruh dgn vid kapel kt KLCC 2 eh ?
kaw jgn macam-macam....

http://www.cute-smiley.com : Gile kaw ! alaa.....Buny...tadi aku tengok cite Putera Katak...
kaw tahu...huduh ! uwekkk~uwekkk !

http://www.cute-smiley.com : Huahaha~ iyer aku tahu....
tapi pas dye kene cium, dye jd putera an ? an ?

http://www.cute-smiley.com : ermm ! ya ! ya ! uoh...Putera yang kachakk ! !

http://www.cute-smiley.com : eiii ~ Bee gediknye kaw ! jadi pe jadah kaw mahu cium aku ?

http://www.cute-smiley.com : errr......hihi~ err....aku rasa kaw macam katak tadi...
jadi aku mahu kaw kacak....LaaLaaaLaa~

http://www.cute-smiley.com : grrrrrrrr~ KAW BEE ! ! ! grrrrrr~

http://www.cute-smiley.com : err~ Larikkkkkkk ! ! ahahahahahahaha~



akhirnya.....

http://www.cute-smiley.com aku tak kacak ? hukhukhuk~
 http://www.cute-smiley.com Buny.....aku gurau jer ! haha~


=)


************************************


actly...saye yang excited dengan citer Putera Katak...
haha~
semalam episod 1...kiut jer Nora Danish =)


http://www.cute-smiley.com

shuke ! shuke !





Hi ! Prince Frog ! =)


(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, November 27, 2010

. . . sEnaMan sELemBut sUteRa . . .


hep~hepp ! !
gOOd mOrning Dear !
boifren ! gelfren ! skandal ! err~
silent readers ! stalker ! blogger ! err~
and da most sayang lebih...
followers !
=)
 namau masyam macam Squidward nih tau !




as usually dear....


pagi-pagi HARUS senyum !
macam Patrick tahu !
=)

hari ini...saye mahu ajak kamo-kamo.....





senam bersama Spongebob ! !
objektif senaman adalah.....
untuk lembut kan lidah...
lidah ? yer lidah....
bukan lidah buaya...lidah bercabang pun bukan yer...




 
 
Kisah Ketam Ketip Kuku
 
Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada
Ketam,"Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam… kenapa?" Ketam kata, 
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut… kakakku kata, kalau
kukuku kelurut, kita kena ketiplah! "Kodok kentut kekeliruan. Kodok
kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa
keluar kudis?" Ketam ketawa,
kah..kah..kah..kah..kih..kih..kih..kih..Kuh...kuh..kuh..kuh!!
Kodok..Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?" 
Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?" 
Ketam kilas,"Kelakar." 
"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok. Kerana kemarahan
Kodok keterlaluan, Kodok keperok kepala ketam kuat kadar kilat."kelekuk
! ", kepala Ketam kehancuran kerana kena keperok Kodok. Ketam
kata,"Kodok.. Kodok.. kenapa kau keperok kepalaku? Kan kesakitan."
Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepala kena keperok.
 
 *errr...keperok? seperti luku kepala kot...yer eh ?*
 
 
 
 
Kisah Ciput dan Copot

Catu cenje, ciput cite-cite came copot cambil cari cengkerik.
Ciput cuke cite-cite came copot cebab copot cahabat ciput.
Cemace ciput came copot cari cengkerik, ciput cakcikan catu cahye cerah.
Cahye cerah ciput cakcikan cangat cerah campai ciput came copot cilau.
Cahye cerah cube culik copot.
Ciput cangat cuak. ciput cepat-cepat camber copot cebelum cahye cerah cempat culik copot. Copot cangat cuak.
Ciput came copot cepat-cepat cari chelter cambil cepat-cepat cembunyi.
Ciput came copot cembunyi cenyap-cenyap cupaye cahye cerah cucah cari ciput came copot.
Ciput cakap came copot, "chuuu... chuuu... cenyap... cenyap copot...".
Copot cambung cakap, "copot cudah cenyap... ciput cenyap camelah...".
Celepas cejam, cahye cerah cudah chow cebab cucah cari ciput cape copot.
Ciput came copot cangat cuke cebab cahye cerah cudah chow.
Copot cenyum cambil cakap,"copot Caaaaayang ciput cebab ciput celamatkan copot...




sudah lembut ke belum ?
macam sutera tak ?
hihi~
juz share...mungkin kamo-kamo da pena dengar kot kisah nih...
kiut kan dear ? =)
 sila suke !



uhh...saye rasa tak sehat !


(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . aNda pAntAs ? tRy tHis =) . . .

 



Ujian kecekapan !!

Mengandungi ( 4 ) soalan dan satu soalan bonus. Sila jawab dengan pantas. 
OK?


Jom lihat kehebatan anda......=)



Ready? GO!!!



Soalan Pertama:
Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?




****************************************************


Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?



Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat...? 







****************************************************

Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?


Adakah anda pantas dan cerdik...? hihi~



Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah....
Ambil 1000 dan campur 40 . Sekarang campur lagi 1000 . Campur lagi 30 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 20 .... Campur lagi 1000 . Campur lagi 10 ... Berapa kah jumlah semua?


Lihat bawah untuk ...jawapan.. ..






****************************************************

Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebenar adalah 4100.



Jika anda tak percaya gunakan kalkulator ! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul ... Cuba...



Soalan keempat:
Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?







****************************************************

Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary. Baca semula soalan!


Okay, cuba jawab soalan bonus:
S orang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakonan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ...?









****************************************************

Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati =p

Mudah sahaja..=)



ehemm...dapat jawab dengan betul tak ?
=)
*soalan copy paste from....oke, da tak ingat...*











(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, November 25, 2010

. . . BoSan Lah jD pENanAm aNggUr . . .



sejak melibatkan diri secara tak langsung dalam
dunia penanaman anggur nih...
kulit saye semakin cerah....maklum lah dulu time blaja pena sunburn..
akibat bersuka-ria berpoya-poya...di pantai dan di taman tema...=p

malah sejak 2 menjak nih...tumbesaran sangat memberangsangkan...
bak kata abah di bulan pertama berada di rumah..
"abah bagi masa sebulan jer..."
ya ! ya ! sadis sungguh doa seorang abah...
memang tak heran lah....
anak dye makin sehat....makin sedap dipeluk...errr~
seperti terlebih serbuk penaik...pipi pun semakin gebu...errr~
sumer sbb saye si penanam anggur....
tolong lah ! sudah bosan !

now,
Baru pas buat RESUME !
huh~

incik virus punye pasal....
terpaksa berusaha gigih buat baru....
*gigih lah sangat...padahal edit kat form jer...*
meh nak tunjuk sikit....
sikit jer tau....



tengok ! immediately ! 
dah tahap sangat terdesak...
tengok pulak expected salary.....RM1500....
actly nak letak RM2000...
tapi......cam segan plak nak letak....
haha~



ape kaitan General education dengan 
ayat dalam Professional organization itu ?
ahh haa~ itu kekeliruan dalam hidup yer.....

saye suke lukis-lukis.....
saye nak jadi engineer....
jadi pelukis pelan pun tak kesah...asalkan bole lukis....
itu minat saye....
tapi....saye ikut cakap abah....

akhirnya....
saye nak sekeh sape yang kata.....

"ehh...nurse senang dapat keje....."

iyer....boleh saye sekeh sikit ? 
senang lah sangat !
*sedang berusaha keras...sila doakan saye...*



si penanam anggur,
nurse wanna be,


(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, November 24, 2010

. . . LOvE at 1st SigHt ? . . .














[creadit to Google]


ermmm ! betul kata kakak...

"CINTA...
dari mata turun ke hati,
bila jumpa hati berdebar2.
Hingga kini masih terasa debaran itu....
Itulah Cinta..."
yess Along ! kite setuju...
awak setuju ? 
=)



hye Prince !


(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, November 23, 2010

. . . NasiHat BuDak KeCiK niE bOLe pAkAi tAk ? . . .



Nasihat.......traffic light cinta....
Bila Cinta, Sedang Hangatnya Cinta, Noktah Cinta.....


Cinta, hati-hati....
Mahu cinta, ikut kata hati...
Cari cinta, pakai mata hati...
Bila cinta, biar separuh hati...

........

Sudah cinta, hati-hati...
Jangan lupa pakai OTAK !

........

Dulu bercinta, suka hati...
OTAK ? eh...tolak tepi....
Sampai masa...makan hati...
Hati pahit tahu !
Otak perlu tunjuk arah...
Supaya hati tidak berdarah...
.......

Sekarang, cinta hati-hati oke !


****************************

budak ini...pernah bercinta....
dulu simpan otak guna hati...
akhirnya menangis, patah hati...
sekarang beri nasihat sepenuh hati...
sila jatuh hati...tapi jangan lupa jaga hati...

"berikan setengah kasih sayang itu buat si dia...
dan berikan sepenuhnya kasih sayang itu apabila si dia
sudah bergelar suami / isterimu...."

err....nasihat budak kecik nie boleh pakai tak ? ?


(^___________^) v !





budak ini kecik jer =p


(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . Dia CintA hAti jiKa . . .


hai ! selamat pagi ! 
saya Myra...! (^____^)/
nak cerita sikit pasal....ermm.....ape yer...
ermmmm........
okey ! pasal kekasih hati lah...
ececeyy~






susah kan nak cari boyfriend/girlfriend...?
susah sebab kita bukan nak couple sehari dua....
kalau boleh...kita mesti laa nak kawen dengan dia....kan ?
*macam gatal plak ayat camnih*
okey...untuk mencari kekasih hati yang baik punyerrr...
meh READ MORE situasi kat bawah nie....


(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, November 22, 2010

. . . Beza Cinta, Sayang, Suka dan Minat . . .




Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya.  
(dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita.
(dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu… 

(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya perut kita dah nak pecah…) <-- huhu~


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya. 

(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan )





Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…



creadit to - 1001 rahsia diri











(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, November 21, 2010

. . . BintAng yaNg PaLing tERang . . .


Wahai gadis diam menyepi...
Apa kau intai di dada langit ?
Merenung tajam, tercari-cari....
Apakah gerangan yang engkau lihat ?

Aku cari si bintang hati...
dari kalangan yang paling terang...
Aku rindu setiap hari...
Jiwa ini tak pernah tenang...

Wahai gadis...
untuk apakah engkau mencari ?
Sedangkan dia tidak peduli...
Pergilah engkau cari pengganti...

Tidak sang bulan...
Aku cinta sampai mati...
Biar dia tidak peduli...
Aku disini tetap menanti...

Wahai gadis pencinta setia...
Kenapa bintang yang engkau peduli ?
Aku disini...
Apakah aku tak cukup terang ?

Tiada apa wahai bulan...
Cuma ku dengar mereka berkata...
Jika merindu...
Carilah bintang yang paling terang...




************************************************



"tidak peduli...
cinta aku cinta mati...
tolong fahami...
tolong ingat ini...
kau, aku rindui..."







i'm twinkle little star...


(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, November 19, 2010

. . . MistA HuNny bUnny . . .



BuNNy !

saya tak kenal awak sangat...
tapi awak kiut...
 saya nampak awak melompat-lompat...
suka hati saya...

saya cuba dekat-dekat dgn awak...
tapi awak lari...
saya nampak awak menyorok...
intai-intai lihat saya...

saya tahu awak takut saya kejar...
jangan risau...
saya mahu lihat saja...
awak buat saya tersenyum...

bila kita jumpa lagi...
awak jangan lari yer...
tak mungkin bole dekat...
cukup cuma lihat-lihat...




***************************

miss mood mengedik tak tentu pasal...
hey ! sedar ! sedar !
saya tahu...itu gurauan...
saya cuba tak ambil peduli...
haha~

(^____^ )

awk main-main kan ? kan ?





ungkapan "syg" sudah cukup 
buat perempuan ini tersenyum...



(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . FyNn JaMaL - 150 jUta . . .


PAUSE 
lagu kat blog...

PLAY 
lagu di bawah...


sumpah saya suka !






150 juta....

sangat comel lagu ini....
PRINCE FROG ! sila hayati lagu ini.....
lepas ni panggil hujan dengan lagu ini okey !
hihi~

Fynn Jamal...

masih segar diingatan.....
tatkala baru saja masuk kolej....
jadi pelajar pengambilan ke 2 memang banyak ketinggalan....
harus kesana kemari...
belum sempat kenal kawan kelas mahupun pensyarah.....
pagi itu.....masuk terburu-buru...
sungguh saya dan kawan tak nampak anda didepan.....
maklum lah saya rabun...
bukan sengaja biadap tak beri salam....
anda saya nampak seperti pelajar....
tubuh kecil, dikalangan 90 kawan kelas...
dress up pula biasa-biasa,
bagaimana mahu cam bukan ? 
saya tak tahu anda pensyarah saya....
terus duduk...
nah ! kena marah...
oke~ mmg bersalah barbaur malu....

Miss Fynn ?
anda juga saya fikir berbangsa cina...
silap lagi....
mula-mula takut...trauma kena marah....
lama-lama sangat sukakan anda....
anda sempoi...layan kami seperti kawan-kawan...
ajar kami mudah faham....terima kasih !


**********************************


"saya kenal sayang saya”
 
 (^_____^) 

hihi~

kamu suka tak ? ?





bila ingat...jadi malu...


(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, November 15, 2010

. . . BoLa SePak SuKan AsiA 2010 - akHirnYa...bErjAYa . . .


hukhuk~

muncul lagi saye Cik Myrae Chan di belog sendiri untuk memaparkan ke.......
ke....gembiraan....
atas kemenangan Malaysia berjaya menjaringkan gol ! !
HoyEayyyyyyy ! !
*Lompat-lompat katak*

.
.
.
.
.

oke...iklan sebentar....
=p
.
.
.


saje nak tunjuk jersi baru nih...
SMART woOo !
*suda terpikat kat pemain bola*

.
.
sudah ! sangat mengarut !
.
.
.
ehemmm~
 yer ! bertemu kembali.....

pada separuh masa kedua nih....
nampak nya Malaysia tak boleh nak bertahan....
maka teruk lah dibelasah oleh pemain Iran yang mantop mantap itu...
gol pertama dijaringkan oleh KARIM ANSARI
gol kedua dijaringkan oleh SAYED HOSSEINI
gol ketiga dijaringkan oleh AMER SHARAFI

setelah 3 gol dijaringkan....rasa macam malas nak tengok...
tapi masih bertahan kat depan TV.....
dengan harapan...Malaysia boleh laa bagi 1 gol....
1 jer pon cukup laa....janji tak kecewa sangat....

akhirnya......disaat-saat akhir yang tak berapa nak akhir....

GOLLLLLLLLLL ! ! ! ! !
*hoyeayy-hooyeayy~ lompat setempat*

gol penalti jer oke~
tue pun satu jer....
xbole nak lompat bintang.....huh~

tendangan penalti itu dibuat oleh.....



NORSHAHRUL IDLAN TALAHA
*same umur ngn saye yer dye nih..hihi~*


hoho~ ini nmpk lagi ensem =p
*hep-hep behave ur self*


Malaysia dengan 28% penguasaan bola berbanding Iran 72%...

maka...keputusannya......

MALAYSIA [ 1 ] - IRAN [ 3 ]


Hepp Hipp HoReyyy !


perlu...
TERIMA KASIH pada....

klik untuk kisah selanjutnya

kerana anda telah melumpuhkan skuad Malaysia dengan pengadilan anda yang saya rasa tak adil...
semasa MALAYSIA vs CHINA kelmarin...
huh !
sudah laa pemain Malaysia banyak yang cedera...
ditambah pula dengan KAD-KAD kuning MERAH yang anda layang kan...kan ? kan ?
 *penulis belog sudah emo tetibe*

walaupun tak tentu adanya pemain yang dilayangkan kad merah tue akan membawa kejayaan pada Malaysia...tapi sekurang-kurangnya...cara permainan mungkin akan lain...dan mungkin pihak lawan tercabar sikit...kot lah kan....pastue kalo laa ada si kembar Aidil + Zakuan...bestnyerrr !
heh~ *oke suda mula balik nak gedik* =p


hebat jugak penangan post mamat  
nih yer....



327 pageviews ?
xnampak ? klik pix bg besa...
oH gosh~
anda view sebab suka beliau atau tak suka ?

 post ini melebihi dari post-post howt saya yang lain yer...
haha~ kecik jer perkataan "howt"...=p


stop pasal William...mungkin tak cerita dah pasal dia....
mari...nak cerita pasal Khairul Fahmi...hihi~
dengan jersi PURPLE yang memikat hati....
anda sangat cemerlang !
berjaya menepis banyak cubaan jaringan gol...
memang tak heran lah saya terpikat....*erkk..tetibe jer*
sebab asik lah Khairul Fahmi di attack...kamera pon fokus kat dia..
mane saya tak mention kehadiran dia kan ? kan ?
dari penjaga gol Iran tadi....dengar kata pendek jer...hihi~
tapi tak nampak...tak menangkap dalam memori..=p
Khairul Fahmi COOL lah ! muka tenang jer...shuke ! shuke !


tak heran sangat Malaysia kalah...dengan kekuranggan tonggak utama....
ape boleh buat kan ?
apa-apa pun...skuad Malaysia berjaya memenangi hati saya...
saya sudah mula bertambah sukakan sukan BOLA SEPAK....

sekian saja dari ulasan dari Cik Myrae Chan dari blogkusukasuki...
terima kasih kerana sudi membaca ulasan yang takde laa howt pon....
kan ? kan ?


akhir kata....
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA !
heyyy ! sila senyum macam...
nie --> (^_____^) / bubbye !


iklan penutup.....
.
.
.


nak boifren pemain bola sepak bole tak ?
heh~
=)

mungkin.....
hepp~ kepunyaan orang...





weewiiitttt ~
hye pemain bola =)












(: Suka tak ? Komen sket :)