. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, November 25, 2010

. . . BoSan Lah jD pENanAm aNggUr . . .



sejak melibatkan diri secara tak langsung dalam
dunia penanaman anggur nih...
kulit saye semakin cerah....maklum lah dulu time blaja pena sunburn..
akibat bersuka-ria berpoya-poya...di pantai dan di taman tema...=p

malah sejak 2 menjak nih...tumbesaran sangat memberangsangkan...
bak kata abah di bulan pertama berada di rumah..
"abah bagi masa sebulan jer..."
ya ! ya ! sadis sungguh doa seorang abah...
memang tak heran lah....
anak dye makin sehat....makin sedap dipeluk...errr~
seperti terlebih serbuk penaik...pipi pun semakin gebu...errr~
sumer sbb saye si penanam anggur....
tolong lah ! sudah bosan !

now,
Baru pas buat RESUME !
huh~

incik virus punye pasal....
terpaksa berusaha gigih buat baru....
*gigih lah sangat...padahal edit kat form jer...*
meh nak tunjuk sikit....
sikit jer tau....



tengok ! immediately ! 
dah tahap sangat terdesak...
tengok pulak expected salary.....RM1500....
actly nak letak RM2000...
tapi......cam segan plak nak letak....
haha~



ape kaitan General education dengan 
ayat dalam Professional organization itu ?
ahh haa~ itu kekeliruan dalam hidup yer.....

saye suke lukis-lukis.....
saye nak jadi engineer....
jadi pelukis pelan pun tak kesah...asalkan bole lukis....
itu minat saye....
tapi....saye ikut cakap abah....

akhirnya....
saye nak sekeh sape yang kata.....

"ehh...nurse senang dapat keje....."

iyer....boleh saye sekeh sikit ? 
senang lah sangat !
*sedang berusaha keras...sila doakan saye...*



si penanam anggur,
nurse wanna be,


(: Suka tak ? Komen sket :)

12 comments:

  1. jgn mudah mengalah..byk cara utk dpat kerja...insyaAllah, ada rezeki nnt...

    ReplyDelete
  2. org pun ngah jd pnanam anggur ni... ngah cuti... boring kan.. huhu

    ReplyDelete
  3. Akak kau ni lagi lama dah tanam anggur,last2 ambik profession lain...Apa ler buat. Apa2 pun sabar aje la,adalah tu....

    ReplyDelete
  4. JANAGN RISAU..INSYAALAH ADE REZEKI DAPATLA KEJE..YANG PENTING KITA KENA USAHA CARI KEJE..

    ReplyDelete
  5. biasalah tuh..
    bru grad kan..
    mmg lar payah skit awal2 nih..
    insyaallah, lpas nih mungkin reski kamo berlimpah ruah..
    yg penting berusaha..
    kalo usaha xde susah gak nk dpat keje.. buat yg terbaik taw!!

    ReplyDelete
  6. hehe~

    tQ~ sUmEr yG kOmen...=)
    MudAh-MUdAhAn...=)

    ReplyDelete
  7. folow gua dong,www.broeda.blogspot.com

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !