. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, November 11, 2010

. . . iJazAh pALsu ? . . .
yEr ker?
uh gOsh ~

mari bace selanjutnya........


Ijazah Palsu, Fazley Letak Jawatan

PETALING JAYA: Penyanyi Fazley Yaakob (gambar) membuat keputusan melepaskan jawatannya sebagai Pengarah Eksekutif, Fazley International Collage (FIC) ekoran pendedahan Perbadanan Penyiaran British (BBC) berhubung kelayakan akademik penyanyi itu.
Fazley menerusi akaun Twitter miliknya berkata, peletakan jawatan itu semata-mata untuk menjaga hubungan baik FIC dengan University of Wales, United Kingdom.
“Betul... saya telah meletakan jawatan demi hubungan baik dengan Wales (University of Wales),” katanya, Rabu.
Dalam Twitter berkenaan Fazley turut menjelaskan dia akan memberi kenyataan berhubung perkara itu dalam waktu terdekat selepas segala perbincangan dilakukan dengan Ahli Lembaga Pengarah FIC dan juga peguamnya.
Peletakan jawatan Fezley itu dibuat apabila University of Wales menggantung kerjasama dengan FIC selepas penyanyi itu dikatakan mempunyai Ijazah Sarjana dan Ijazah Doktor Falsafah (Ph.D) palsu dalam bidang pentadbiran perniagaan.
Laporan BBC turut menyebut Fazley mendakwa mempunyai kelulusan daripada European Business School tetapi ia sebenarnya adalah palsu.
University of Wales telah menandatangani perjanjian dengan FIC pada tahun 2007 dan terpaksa menggantung hubungan berkenaan sehingga satu siasatan dijalankan.
Fazley dalam kenyataannya kepada akhbar Kosmo, Rabu berkata dia sudah lama tidak menggunakan gelaran Dr selepas mengesyaki sesuatu yang tidak kena dengan tempat dia menerima ijazah berkenaan.


[copycat frOm - mStar Online]
****************************************

haih !
kenape yer bole jadi cam nih ?
cian Fazley.....
Oh ijAZah !

(: Suka tak ? Komen sket :)

3 comments:

  1. tu lah...dr dlu mmg dah heboh yg dye nye phd tu tak dapat pengiktirafan..n ade gak sumber2 yg mengatakan phd dye phd beli..tp,tak pasti lah cmne..:)

    ReplyDelete
  2. penat belajar tinggi-tinggi tapi dapat ijazah palsu..sian

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !