. BLOGWALKING .

.............

Thursday, December 30, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (eNd) - JUARA ! jom REVIEW . . .



29 DISEMBER 2010
AFF SUZUKI CUP 2010

Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta...menjadi saksi...
buat julung kalinya dalam tempoh 14 tahun....
AFF SUZUKI CUP 2010 menjadi milik MALAYSIA...
walaupun kalah 1 -2 pada final kedua....
namun dengan aggregate 4 - 2 kejayaan adalah milik MALAYSIA !

tak perlu lah nak cerita tentang perlawanan semalam kan ?
sumer pun dah tahu....kalau tak tahu boleh klik tajuk kat bawah ini....




TAHNIAH SKUAD HARIMAU MALAYA ! !

tak lupa juga....


K.RAJAGOBAL !



sepanjang myra update pasal Suzuki Cup....
dari part 1 sampai lah part 7 nie...
 tadi bila check keyword kat incik nuffnang...
wah ! semua pasal bola....pemain bola...
so, mari lihat siapa yang feymes....



 ya ! ya ! penjaga gol yang cemerlang KHAIRUL FAHMI lah...
tak lupa juga....ada juga yang mencari blog gelfren beliau...
mungkin sebab...
semalam secara sengaja pomot blog awek KHAIRUL FAHMI nie kat grup BLOGGER TERCINTA (OFFICIAL) + BLOGGERS CYBERGROUP..hehe~
frust tak ? haha~
myra dah frust awal-awal lagi...
kalau tengok update bola yang masa sukan asia...
kemain giat lagi letak gambar fahmi ni..
kalo bole tiap-tiap entry nak letak gamba dye...
tapi setelah diselidik...uhh~ sudah lah ! kecik hati...
poyo jerk..=p




ini keyword di awal-awal Suzuki Cup bermula...
himpunan keyword last week...
KHAIRUL FAHMI masih belum feymes time nih...
time nih pasangan kembar AIDIL + ZAQUAN yang paling dicari....




ini keyword minggu ini....
makin ramai nama-nama pemain bola kelihatan berbanding minggu sebelumnya....

hmm...now...dah berakhir Suzuki Cup 2010 nie...
sedey pulak....bila imbas semula entry-entry pasal Suzuki Cup...
cam termalu segan silu sendiri...tah hape-hape jerk....

 RENTETAN SUZUKI CUP 2010

PART 7



  hukhuks~
=(
sedey nyer dah habis....
lepas nih ade perlawanan bola lagi tak ?
hmmmm~

okey lah ! myb pasnie nak bebel pasal pemain bola...
sebab ade ramai yang menarik perhatian Myra...=)
kepada semua yang mengikuti ulasan dari Myra secara sengaja atau tidak...
Myra ucapkan TERIMA KASIH....! !
*bajet-bajet ade org baca ulasan kaw jer Myra*
=p



jom usha-usha SKUAD HARIMAU MALAYA !





sepanjang membuat ulasan Suzuki Cup...
akhirnya....Myra berjaya mengenali mereka semua....yeayyy ! !

SEMOGA SKUAD HARIMAU MALAYA 
terus berjaya !
SYABAS DAN TAHNIAH ! !



SAYA ANAK MALAYSIA ! !



p/s - INDONESIA hentikan provokasi anda...
sotong anda buat ramalan tepat kerana 
Indonesia menang 2 - 1 untuk final 2nd leg...
PEACE NO WAR lah !



majulah sukan untuk negara !

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, December 29, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (pArt 7) - FINAL -separuh masa kedua ! . . .





separuh masa ke-2....
akhirnya pada minit ke-53...gol pertama MALAYSIA berjaya dijaringkan oleh SAFEE SALI....
ini menjadikan SAFEE SALI penjaring gol yang terbanyak....=)



TAHNIAH SAFEE ! ! !
anugerah KASUT EMAS milik SAFEE ! ! !


Indonesia pula bangkit menyamakan kedudukan pada minit ke-71 
yang dijaringkan oleh pemain berjersi nombor 2 iaitu NASUHA....
tapi yang tak best...last sekali berakhir dengan own goal.....
yang ditanduk oleh MUSLIM....
ohh~ tak apa....
sedekah....hehe~

keputusan akhir......

MALAYSIA [ 1 ] - INDONESIA [ 2 ]

tapi MALAYSIA tetap menang hokeyyy ! ! !
dengan aggregate....

MALAYSIA [ 4 ] - INDONESIA [ 2 ]


yEayyyy ! ! !
GLORY ! GLORY ! HARIMAU MALAYA ! ! !
pliss laa jangan nak kutuk lagi....
terima lah adat pertandingan.....


seronok lah ! hepi lah !
bole lompat-lompat ! haha~
pastue g layan komen kat fesbuk FAM...
perhhhh~ 
mengancam !

actly nak bebel lagi....
tapi...simpan lah dulu...
esok lah baru update yang lagi detail.....




seronok jerit-jerit kat FAM...=)

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 2010 AFF Suzuki Cup ( PaRt 7) - FINAL -separuh masa pertama ! . . .

separuh masa pertama....

Skuad Malaysia berjersi Biru nampaknya bersemangat untuk menghadapi perlawanan malam ini....
referee yang berasal dari Australia nampaknya seperti berat sebelah....
bila Indonesia tackle kasar.....wat tak tahu jer...
heyy lah ! jangan nak berat sebelah lah !

banyak serangan dari Indonesia dan sepakan-sepakan yang mampu meraih gol tapi 
berjaya diselamatkan oleh KHAIRUL FAHMI....
bagus KHAIRUL FAHMI...teruskan bertahan !
heyy..tadi ade laser okey yang attack KHAIRUL FAHMI !
sape punya laser ? MALAYSIA kah ?
huhu~

pada minit ke-12 nampaknya Indonesia berjaya mendapatkan tendangan penalti....
memang mampu menghadiahkan gol pada skuad Garuda....
tapi malangnya.....bola sepakan bola leret itu berjaya ditangkap oleh KHAIRUL FAHMI....

perlawanan sangat menarik ya !
45 minit ini terasa sekejap jer....
masa tambahan 2 minit...namun kedua-dua pasukan gagal mendapatkan gol....

jadi....untuk separuh masa pertama ini...
keputusannya masih 0-0....

ohh~ ini update pantas ya !
banyak tentang KHAIRUL FAHMI....
jadi mahu letak pixcha KHAIRUL FAHMI...
=p






gO ! MALAYSIA gO !




(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 2010 AFF Suzuki Cup - Malam Penentu ! . . .



gO HARIMAU MALAYA gO ! ! ! 
MALAYSIA ! 
ajA-aJa figHtiNg ! ! ! ! 
mUahhh ~ ♥ 
(^_____^) V !




(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, December 27, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (PaRt 6) - 1st Leg . . .



STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
semalam...telah menyaksikan perlawanan diantara...


HARIMAU MALAYA vs GARUDA


saje pakai nama camtue....sebab cam best.....=)
actly takut laa nak mengulas pasal semalam......sebab ada individu attack saye kat FORMSPRING....
hello ! saya tak kutuk skuad negara kamo pun....
tapi...nak ulas jugak....
by da way...cantik laa jersi Indonesia...tak pena nampak sebelum nie...

orang lain dah lama up entry pasal perlawanan semalam...
tapi saya baru nak up entry...=p

meriah kan semalam...macam-macam hal...haha~
jom lihat para-para penyokong yang membanjiri stadium semalam.....



para penyokong TANAH TUMPAH DARAHKU...=)
MALAYSIA ! ! !



para penyokong INDONESIA ! ! !


saya rasa menarik lah  perlawanan bola semalam....
sampai tak sedar separuh masa pertama berlalu...
Malaysia banyak melakukan serangan ke atas pertahanan Indonesia...
banyak juga ruang untuk menjaringkan gol....KUNANLAN nyaris menghadiahkan gol pada separuh masa pertama....tapi tak berjaya....
pastue kan...part yang best keeper masuk gol..kasut tersangkut kat jaring.....errr~
oke sensored...=p

0 - 0 untuk separuh masa pertama...pemain Malaysia mmg agresif lah ! 
gOod ! !

separuh masa kedua....
hmmm....timbul pasal laser yang menyebabkan perlawanan tergendala untuk 5 minit...



hey lahh...asal main-main laser ? pastue nampak pulak mercun kat tengah-tengah padang....
haha~ cantik....

tapi tak mengapa kerana....selepas diberhentikan seketika perlawanan, 
ia sedikit pun tidak menjejaskan skuad Malaysia untuk memburu gol....
malah dalam perlawanan separuh masa kedua....
SAFEE SALI telah menjaringkan gol pada minit ke-59 hasil hantaran NORSHAHRUL IDLAN...
sekali lagi hantaran NORSHAHRUL IDLAN kepada MOHD ASHARI melepasi gawang gol Indonesia untuk kali kedua...dan hasil tandukan SAFEE SALI pada minit ke-71 melengkapkan jaringan gol ke-3 untuk skuad Harimau Malaya...
ia adalah tendangan jauh dari MAHALI...tak sangka SAFEE berjaya tanduk...=)


HARIMAU MALAYA [ 3 ] - GARUDA [ 0 ]


actly semalam Indonesia dah dapat 1 gol hasil jaringan GONZALES....
tapi offside pulak...kalau tak, kan dah mencapai target saya 3-1...hehe~







 PEACE ! ! 


excited terlebih tengok bola semalam....
kat rumah jer....tapi mmg patut tengok kat rumah jer sbb tak pandai nak behave my self....
tengok bola jer pun...tapi tangan kaki sume naik...mangsa adalah mereka yang berdekatan...
ha ! kan bahaya....maaf kan ateh yer anak-anak sedara....
huhu~ puas dapat jerit gOLLLLL 3 kali semalam....
ingat nak jerit 5 kali pas AMRI YAHYAH masuk...tapi tak gol pulak....=p
maka....hari ini bangun pagi....sakit tekak sekejap....
semalam tido siap termimpi-mimpi pasal bola....
gile ahhh~
pic credit to Jazmi =) 
thanks~


walaupun Malaysia menang selesa ke atas Indonesia...
tapi masih belum boleh menarik nafas lega...



PEACE no WAR lah ! !


(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, December 25, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup - Harimau vs Garuda . . .



=)
senyum dulu k....
pasnie tak tahu mampu senyum atau tidak...
ngehngehngeh~

esok 26 Disember 2010....
akan berlangsunglah perlawanan akhir - final 1st leg...
di STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
kalau dapat tengok live best nih....







MALAYSIA



INDONESIA

skuad Malaysia....sila lah berlatih dengan gigih...
main tempat sendiri kot...jangan tewas dengan Indonesia....
macam haritue...hehe~

KHAIRUL FAHMI CHE MAT...
NORSHAHRUL IDLAN TALAHA...
S.KUNANLAN...
ASRARUDDIN PUTRA OMAR...
SAFEE SALI...
SAFIQ RAHIM...
MUSLIM AHMAD...

tak sabar mahu tengok fev player ku ini beraksi....
jaga-jaga dengan pemain Indonesia...

MARKUS HARIS MAULANA...
IRFAN BACHDIM...
CRISTIAN GONZALES...
OKTOVIANUS MANIANI...
FIRMAN UTINA...

mereka ini ku lihat hebat...
hapuskan mereka ! ! 
 jangan biar mereka terlepas...
=p





gO ! MALAYSIA ! gO !
 


saye mintak tak banyak....
Malaysia 3 - Indonesia 1
itu jer....=p



hepp ! nervous lah !



(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, December 19, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (PaRt 5) -semifinal- . . .



perlawanan semalam berlangsung di Stadium My Dinh, Hanoi....
VIETNAM vs MALAYSIA

Pasukan Vietnam nampaknya memakai jersi yang sama....
Pasukan Malaysia, pakai jersi baru mereka....
suke ! suke !

perlawanan semalam baik separuh masa pertama mahupun kedua....
tak ada beza sangat pun....tapi agak seronok juga laa melihat adegan bunga-bunga kemarahan...dilanggar...melanggar....
haha~ lagi-lagi masa pemain Vietnam dilayangkan kad merah....cian dia...menangis kot...
alololoh...namau nanges2....=D
Vietnam kerap menyerang...juga memberi sepakan yang berpotensi menghadiahkan gol...
nasib Khairul Fahmi gagah kan ? kan ? dapat menepis bola dengan cool...
Pasukan Malaysia nampaknya hanya mampu bertahan...mungkin strategi Malaysia kot...




 Norshahrul Idlan nie suke simpan bola lame-lame...pastue mesti terlepas...huhu~



Muslim nih kiut kan ? err~ oke xde kaitan....=p
pix credit to - website AFF suzuki cup.. 


akhirnya....keputusannya.....semua pun tahu....

VIETNAM [0] - MALAYSIA [0]

hoyeayyyy ! ! 

dengan ini.....Malaysia berjaya ke final ! !
bertemu dengan siapa ? kite tengok hari ini okey....
saye rasa Indonesia laa....sebab Indonesia hebat juga....

JUMPA LAGI NANTI DI FINAL ! !
=)



bakal sampai ke part 6 juga akhirnya....=)


(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, December 16, 2010

. . . Review Pemain Bola Sepak . . .


seperti yang diperkatakan di entry yang lepas-lepas....
kali ini saye telah memilih beberapa Pemain Bola Sepak Malaysia
untuk direview...
mereka yang direview adalah antara yang menyerlah dan menarik perhatian saye...

sebelum itu....jom cuci mata sikit....


gambar ulang tayang...=p

antara yang agak cemerlang dan menyerlah dalam perlawanan yang lepas....
adalah....



MOHD AMRI BIN YAHYAH

Date of Birth: 21.01.1981
Position: Penyerang, tengah
Shirt number: 17
Height: 1.71m
Weight: -
Current club: Selangor



MOHD SAFEE BIN MOHD SALI

Date of Birth: 29.01.1984
Position: Forward
Shirt number: 10
Height: 1.68m
Weight: 75kg
Current club: Selangor


MOHD AMIRULHADI BIN ZAINAL


Date of Birth: 27.05.1986
Position: Midfielder
Shirt number: 21
Height: 1.80m
Weight: 72kg
Current club: Selangor




MAHALLI BIN JASULI

Date of Birth: 02.04.1989
Position: Defender
Shirt number: 18
Height: 1.77m
Weight: 73kg
Current club: Harimau




MOHAMAD MUSLIM BIN AHMAD


Date of Birth: 25.04.1989
Position: Defender
Shirt number: 24
Height: 1.80m
Weight: 70kg
Current club: Harimau



muslim nih kiut.....errr~
okey....itu sahaja buat masa ini.....
mungkin perlawanan akan datang ade lagi yang menyerlah....
kite akan review lagi..

jumpe lagi...! ! !
=)



(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 2010 AFF SuZuki Cup (PaRt 4) . . .



Cik Myrae ingin melaporkan bola sepak AFF SUZUKI CUP 2010 !
ya ! kali ini pasukan kita bermain di tempat sendiri yer...
perlawanan berlangsung di STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
sudah tentulah meriah kan ? maklumlah..bermain di tempat sendiri...
jadi pasukan MALAYSIA, HARUSLAH bersemangat !
malu laa kalau kalah kat tempat sendiri....

perlawanan diantara....

MALAYSIA vs VIETNAM

separuh masa pertama....memang banyak peluang untuk pemain Malaysia menjaringkan gol...
tapi mereka nie tendang terlebih tinggi lah...seperti ada gawang gol pulak kat atas tu....
hihi~
bagi pasukan Vietnam pula...mereka juga banyak peluang menjaringkan gol...
namun semuanya berjaya ditepis oleh KHAIRUL FAHMI....
caya lah KHAIRUL FAHMI ! sayang lebih...*hepp~ bf org tahu*
di separuh masa pertama juga kelihatan SAFEE SALI cuba untuk menjaringkan gol untuk pasukan Malaysia...namun tidak berjaya....tak salah saya, ada laa dalam 2 kali....
maka...untuk separuh masa pertama....keputusan adalah 0-0...=p

lihat pula separuh masa kedua....hmm....banyak juga lah cubaan menjaringkan gol bagi kedua-dua pasukan....
saya tunggu jer RAJAGOPAL masukkan AMRI YAHYAH...sebab sebelum ni AMRI YAHYAH nampak hebat dan cemerlang semasa perlawanan menentang THAILAND...tapi kali nie tak menyerlah pula....
begitu juga dengan pemain fev saya, NORSHAHRUL IDLAN..
kenapa ? hmm...xpe...xpe.....
dipendekkan cerita...SAFEE SALI telah berjaya akhirnya menjaringkan gol untuk pasukan Malaysia pada minit ke 61 dan sekali lagi pada minit yang ke 80.....

hoyeayyyyyy ! ! ! ! ! !



 credit to-AFF Suzuki Cup 2010 website


keputusan akhir....
MALAYSIA [ 2 ] - VIETNAM [ 0 ]


lepas ni main di tempat lawan pulak....
hmmm...tak tahu lah apa akan jadi....
harap-harap boleh menang walaupun penyokong tak semeriah di tempat sendiri....kalo tak menang pun, dapat seri jadi laa....=p
diharap Pasukan Malaysia dapat meningkatkan prestasi untuk menentang Vietnam pada Sabtu ini yer !


gO ! gO ! cHaiyOkk !
(^____^) /

*pasnie mahu review pemain yang menyerlah*



(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, December 12, 2010

. . . . . . . . . . . ! ! !



hi dear Prince ! 
i'm tired...





"...I'm so tired 
of fighting 
for all 
the people 
that 
i care about..."





(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, December 8, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (Part 3) . . .



Lagi-Lagi logo nih.....
well...=)
selagi lom habis Suzuki Cup ini...selagi itulah logo ini akan ditempek...
semalam adalah penentuan pasukan Malaysia untuk kelayakkan ke separuh akhir...

MALAYSIA vs LAOS
pada masa yang sama...berlangsung juga perlawanan antara.....

INDONESIA vs THAILAND
Perlawanan semalam berlangsung dalam keadaan hujan lebat...
hujan rahmat kot..haha~

separuh masa pertama menyaksikan jaringan gol oleh AMRI YAHYAH yang menyumbangkan gol pertama kepada Malaysia..tidak lama selepas itu Laos pula menjaringkan gol pertama nya...Leka yer pasukan Malaysia...
namun kedudukan seri itu telah berubah bila AMRI YAHYAH kembali menjaringkan gol ke-2 buat pasukan Malaysia...
okey ! AMRI YAHYAH anda kan direview nanti...

lihat pula perlawanan antara Indonesia dan Thailand...
masih lagi 0 - 0 untuk separuh masa pertama...
tapi separuh masa kedua...Thailand mula mendahului dengan 1 gol yang dijaringkan oleh LAMNAO SINGTO...
(masa nih cam agak gentar jugak laa sbb kalau Thai menang, xde harapan lah Malaysia ke separuh akhir)
namun Indonesia kembali menyamakan kedudukan dengan jaringan penalti oleh BAMBANG PAMUNGKAS...malah panalti ke-2 juga dijaringkan oleh BAMBANG sekaligus membawa kemenangan pasukan Indonesia semalam...




INDONESIA [2] - THAILAND [1]


separuh masa pertama antara Malaysia dan Laos...
Malaysia tetap mendahului dengan gol ke-3 oleh AMIRULHADI...
walaupun pasukan Laos nampaknya berhasil dengan taktik hantaran pendeknya...tapi tidak dapat juga melepasi gawang gol...
ya laa KHAIRUL FAHMI kan hebat..haha~
SHAHRUL IDLAN TALAHA berjaya menjaringkan gol ke-4...
dengan gol ke-4 dah sangat pasti Malaysia akan menang perlawanan ini...
yang paling best...MAHALI JASULI cuba untuk menjaringkan gol..tapi pasukan Laos yang membantu memasukkan gol....err~ kan ? kan ?
rasanya tak salah tengok....akhirnya....


MALAYSIA [5] - LAOS [1]


dengan mata keseluruhan....


Indonesia dan Malaysia layak ke separuh akhir...
tahniah kepada kedua-dua pasukan !
hoyeayyyy ! !





 maka, part ke-4 akan menyusul...=)

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, December 7, 2010

. . . AjA-aJa figHtiNg ! !


sELamAt MaLAm ! ! !

saya nak tengok bola....
esok saya update entry bola oky !
saya harap MALAYSIA boleh kalahkan LAOS...
AJA-AJA FIGHTING ! ! !
CHAIYOK ! !
sekian !
semoga indah malam kamu ! 



(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, December 5, 2010

. . . Uji Nafas aNda . . .



 adakah nafas kamu disenangi rakan dan orang disekitar ?
kadang kala tak perasan pun bahawa nafas kita tak disenangi orang disekeliling...
mereka tak selesa tapi untuk menegur tentulah serba salah....

jadi...apa kata kita uji nafas sendiri ! !

semua orang pun tahu kot....
tapi nak bgtahu jugak....
mcm nie yer kamu....



tekapkan tangan kamu dimulut menutupi hidung...tp jangan terlalu rapat....
biarkan sedikit ruang....(mcm dlm gmbr pun bole)...
selepas itu....
haaahhh ! ! kuat-kuat, laju-laju...
hihi~
mcm mana ? masih oke ?
kalo oke bgs....kalo tak oke.....
errrr~

jom lihat.....


tips pencegahan nafas berbau !
penting tahu ! ini dalam kategori penjagaan diri...

- gosok gigi 
tiap-tiap hari pun gosok gigi kan ? tapi gosok dgn cara betul tak ?
masa skola rendah kan nurse dah ajar....kalo kamu amalkan...mesti tiada masalah...
selain gigi....lidah juga perlu digosok...kat situ banyak bakteria tau...
tepi-tepi di bahagian pipi pun sama....selain itu, gunalah ubat gigi berflorida...

-jangan biar mulut kering-
minum lah air dengan kerap.....kerana selalunya mulut yang kering menimbulkan nafas berbau...
jadi...lembapkan lah mulut kamu dengan meminum air putih....
ini sekaligus membersihkan mulut kamu dan mengelak pembiakan bakteria....
minum air putih dengan banyak juga bagus untuk kesihatan....

-berkumur-
berkumur juga boleh membantu dlm menangani nafas berbau.....
lagi-lagi selepas makan, tak ramai kot yang rajin nak memberus gigi tiap kali selepas makan...
jadi berkumur lah ! mudah kan ? berkumur sebersih-bersihnya...

-floss dan ubat kumur-
sekali sekala rajin-rajin menggunakan dental floss...
ini adalah untuk mengeluarkan sisa-sisa makanan yang terlekat dicelah-celah gigi....
selepas itu boleh lah berkumur dengan ubat kumur ...tapi jgn guna selalu...
kerana boleh mengakibatkan kanser mulut...
 
-makanan berbau-
hep-hep...tamau makan makanan berbau okey !
nak makan boleh tapi jangan laa di waktu-waktu yang tak betul yer....
masa dating ke....masa bekerja ke....
haishhh~ tamau-tamau !

ermm...ape lagi yer.....ha ! kamu juga boleh kunyah gula-gula getah berpudina....
tak pun agak-agak tak suke dengan gula-gula getah sbb berpendapat macam lembu menguyah rumput, 
kamu boleh laa beli gula-gula yang fresh-fresh mcm mentos ke...hacks ke...


oky ! cukup tak tips itu ?
tak susah kan ? kan ?

biar lah muka tak cantik jelita, kacak bergaya....
tapi penjagaan diri perlu dijaga....
ingat...tak main-main tau !
=)



selamat tinggal nafas berbau ! 
=)


(: Suka tak ? Komen sket :)