. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Monday, December 27, 2010

. . . 2010 AFF Suzuki Cup (PaRt 6) - 1st Leg . . .



STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL....
semalam...telah menyaksikan perlawanan diantara...


HARIMAU MALAYA vs GARUDA


saje pakai nama camtue....sebab cam best.....=)
actly takut laa nak mengulas pasal semalam......sebab ada individu attack saye kat FORMSPRING....
hello ! saya tak kutuk skuad negara kamo pun....
tapi...nak ulas jugak....
by da way...cantik laa jersi Indonesia...tak pena nampak sebelum nie...

orang lain dah lama up entry pasal perlawanan semalam...
tapi saya baru nak up entry...=p

meriah kan semalam...macam-macam hal...haha~
jom lihat para-para penyokong yang membanjiri stadium semalam.....



para penyokong TANAH TUMPAH DARAHKU...=)
MALAYSIA ! ! !



para penyokong INDONESIA ! ! !


saya rasa menarik lah  perlawanan bola semalam....
sampai tak sedar separuh masa pertama berlalu...
Malaysia banyak melakukan serangan ke atas pertahanan Indonesia...
banyak juga ruang untuk menjaringkan gol....KUNANLAN nyaris menghadiahkan gol pada separuh masa pertama....tapi tak berjaya....
pastue kan...part yang best keeper masuk gol..kasut tersangkut kat jaring.....errr~
oke sensored...=p

0 - 0 untuk separuh masa pertama...pemain Malaysia mmg agresif lah ! 
gOod ! !

separuh masa kedua....
hmmm....timbul pasal laser yang menyebabkan perlawanan tergendala untuk 5 minit...



hey lahh...asal main-main laser ? pastue nampak pulak mercun kat tengah-tengah padang....
haha~ cantik....

tapi tak mengapa kerana....selepas diberhentikan seketika perlawanan, 
ia sedikit pun tidak menjejaskan skuad Malaysia untuk memburu gol....
malah dalam perlawanan separuh masa kedua....
SAFEE SALI telah menjaringkan gol pada minit ke-59 hasil hantaran NORSHAHRUL IDLAN...
sekali lagi hantaran NORSHAHRUL IDLAN kepada MOHD ASHARI melepasi gawang gol Indonesia untuk kali kedua...dan hasil tandukan SAFEE SALI pada minit ke-71 melengkapkan jaringan gol ke-3 untuk skuad Harimau Malaya...
ia adalah tendangan jauh dari MAHALI...tak sangka SAFEE berjaya tanduk...=)


HARIMAU MALAYA [ 3 ] - GARUDA [ 0 ]


actly semalam Indonesia dah dapat 1 gol hasil jaringan GONZALES....
tapi offside pulak...kalau tak, kan dah mencapai target saya 3-1...hehe~







 PEACE ! ! 


excited terlebih tengok bola semalam....
kat rumah jer....tapi mmg patut tengok kat rumah jer sbb tak pandai nak behave my self....
tengok bola jer pun...tapi tangan kaki sume naik...mangsa adalah mereka yang berdekatan...
ha ! kan bahaya....maaf kan ateh yer anak-anak sedara....
huhu~ puas dapat jerit gOLLLLL 3 kali semalam....
ingat nak jerit 5 kali pas AMRI YAHYAH masuk...tapi tak gol pulak....=p
maka....hari ini bangun pagi....sakit tekak sekejap....
semalam tido siap termimpi-mimpi pasal bola....
gile ahhh~
pic credit to Jazmi =) 
thanks~


walaupun Malaysia menang selesa ke atas Indonesia...
tapi masih belum boleh menarik nafas lega...



PEACE no WAR lah ! !
Photobucket


(: Suka tak ? Komen sket :)

3 comments:

(^___^) / sAy sOmEtHing !