. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Friday, December 3, 2010

. . . jAngAn tAkUt uNtuK CintA jARak jAUh . . .



Miss Myrae Chan hari nie nak membebel pasal 
cinta jarak jauh...



selama mana ia boleh dipertahan kan yer ?
kadang-kadang bila terlalu lama berjauhan, kasih sayang itu mula pudar...
lebih teruk jika ada cinta lain yang mula mencuit rasa...
bila ini berlaku...segala kepercayaan, kesetiaan mula goyah...
jadi...bagaimana mahu pertahankan cinta begini ?

susah bukan ?
orang kata jauh dimata, dekat dihati....
tapi jika tidak dijaga rapi, tak heran jika ia bertukar jauh dimata, jauh dihati...
kan ? kan ?

=)

sungguh tidak dinafikan...berdasarkan pendapat kawan-kawan, ramai yang berpendapat hubungan jarak jauh banyak dugaan dan sukar untuk dipertahankan....sebenarnya ianya tidak sukar jika kamu dan pasangan kamu......
 
 
-BERKOMITMEN !
  • pandanglah hubungan kamu itu secara jauh...pasti segala dugaan, cabaran, penantian dan segalanya dapat diatasi dengan baik....maklum laa....bila dah jauh nie macam-macam bole jadi...tapi jika dah berkomitmen, kamu tahu apa yang kamu mahu !

-PERCAYA + JUJUR + SETIA
  • percaya lah pada pasangan...hihi~ tapi tak bole terlalu percaya...manusia ni kadang-kadang susah untuk dipercayai...jadi buat lah spotcheck sekali sekala...jgn paranoid sudah ! haha~
  • jujur itu perlu..tapi sangat terlalu jujur sampai menyakiti hati pasangan, ha ! ini tak bagus...jadi, jika mahu jujur pastikan cara penyampaian itu berlapik yer...
  • setia ! ya ! ya ! HARUS LAH ! tahu lah jauh tapi ikhlas tak cinta nie? jadi tamau curang-curang...tahu !

-EMOSI + HARAPAN
  • terlalu emosi nih akan buat kamo PARANOID...tak bagus yer begini..selalunya ada bersikap begini jika pasangan anda itu mmg tahap feymes gitu...so mula laa nak berprasangka bukan-bukan...sila berfikir secara positif yer !
  • jangan terlalu mengharap...anda tahu hubungan jarak jauh ini sukar bukan ? jadi cukup lah jika cool dan relax-relax aje....supaya jika hubungan berakhir, kamu tidak lah dalam keadaan kronik sgt kan ?

-KOMUNIKASI
  • ini lah medium yang paling penting dalam hubungan jarak jauh...selalu lah berkomunikasi dengan pasangan...penting nih ! untuk mengelakkan pasangan kamu mencari orang lain...nak tak pasangan kamu berskandal ? tanak kan ? jadi, guna lah segala kecanggihan teknologi sekarang ini untuk berkomunikasi...dah banyak kot sekarang nih !
  • tunjukkan rasa sayang....sekali sekala...berilah suprise ke...beri ucapan yang menikam kalbu ke...biar dia terharu dan rasa disayangi...ini buat hari-hari pun tak pe....best kot ! hihi~

GIVE AND TAKE ! !
 
************************************
p/s !
 
jangan TAMAK !
  • mentang-mentang lah berjauhan...jadi mula laa nak pasang spare part kan ? kan ? skandal sana, skandal sini....jangan tamak lah ! nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran....mahu tak ?
Tuhan maha adil tahu ! 

WHAT U GIVE U GET BACK ! !
 

************************************




actly...cinta saya pun terumbang ambing...
tahu macam itu, macam ini tapi still buat benda yang -ve...
haihh !
cinta saya pudar...tapi masih ada....
tapi saya kuat berpegang bahawa
cinta jarak jauh itu boleh dipertahankan...
hmmmm~
 
mari jerit ! 

cinta ! bertahan lah !





Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

9 comments:

  1. heee terima kasih :) sedang menghadapi :)

    ReplyDelete
  2. waaa.. tips baik utk kesihatan.. haHa

    ReplyDelete
  3. pilih lah untuk setia ^___^ nice entri ♥

    ReplyDelete
  4. huhuhu....jangan risau...ain & Mr pon jarak jauh....so....SETIA n kepercayaan serta Jujur tu mmg PERLU ADA! ;)

    ReplyDelete
  5. thanx sgt2 bagi tips....tgh risau jugak...
    uk-sabah sangat jauh =(

    ReplyDelete
  6. hmm..sy pn selau sgt pk cmtu..dulu n skg pn still pk mcm tu..jujur, setia, sayang..kene saling percaya...

    tp even cmne kuat sekali pn kite jujur, kite percaya..tp mmg long distance relationship ni ssh nak btahan klu kite xde plan lagi nak kawin...ssh bercinta jrk jauh ni..tmbah2 klu terlalu lame berkapel..sy pnh ase sume tu dulu..

    even break off pn jrk jauh gak...heh klu ade yg bjaya ni serius sy respect....

    ehh komen kt entry yg slh lak..hehe xpe la..belasah je...heheh

    ReplyDelete
  7. uNtuk sUmer-sUmer sEmogA ciNta aNda Baik-Baik sAja oKe !
    aPe yG pEntiNg...biLa kitA dAn PaSAngAn Dah aDe kOmitMen, pAsti sEgaLA dUgaAn dPt diAtaSi...
    tAk kiRa LAh jAuh ManA pUn....kAn ? KAn ?
    kitA tAhu aPa kitA MAhu buKan ?
    sO...jUz go ! =)

    ReplyDelete
  8. wah! nice entry! boleh praktikan dalam hidup saya nih...:D!!

    ok! try this..

    http://shazreelamirazmee.blogspot.com/2010/12/3-cara-pecah-masuk-rumah.html

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !