. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Saturday, January 29, 2011

. . . LigA MALAYSiA 2011 . . .


mood bola...
yeayyy~


okey...
itu jer nak bagitahu....
memang excited bila ade perlawanan bola...
tapi...menarik ker ?

hmm....we will see !
kalo menarik...
follow...kalo tak...tido...
=p




p/s :: cari logo LIGA MALAYSIA 2011...
tak jumpe yang menarik...hmm~

xsyok laa entry tade gmbar...letak gamba nih bole ?



sebelum-sebelum nih cam fanatik letak gamba solo...
now...jemput awek beliau sekali...
ngehhngehhngehh~




Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, January 27, 2011

. . . tELegrAm bUat CoMeL :: jUz WanNa sAy 'Hi !' . . .





selamat pagi si comel...!
saya mimpi awak semalam....
tak pernah jumpa...tak pernah kenal...
rasa tak....? ia pelik bukan ?
sekali pandang, termimpi-mimpi....

 saya mahu ucap 'hi !'...
masih belum diberi peluang...
saya ada....awak tak ada...
lelah tunggu...
hingga terang pagi yang gelap....

mungkin masa tidak sesuai....
kan comel ?

jumpa nanti !





p/s :: sambungan semalam...
macam stalker...secret admirer...
err~macam....
macam freak kan ? haishh~


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, January 26, 2011

. . . tELegRam bUAt cOmeL :: bE My cOMeL pELishhhh ! . . .



kenapa awak comel sangat ?
ya ! pada pandangan mata saya yang pertama...
awak comel....

saya tak perasan awak....
sampailah kawan awak cakap....
saya perlu kenal-kenal dengan awak...
errr ? ?
saya tak faham....

maaf....saya stalk awak diam-diam...
lalu lihat....oh ! awak comel....


sekian....
untuk awak yang comel....
*winkk~winkk*
=)





p/s :: aku tak pasti ape motif entry gedik ini....
motif yang sebenar.....aku tak suka entry sebelum ini....hehe~


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . it's HARD . . .




i will make the decision...
 
ketika ini....saya harus memutuskan sesuatu...
ya sesuatu....sesuatu yang berat....
sebelum ini...saya tidak peduli....saya tidak kisah....
kerana takut.....akan rasa kehilangan.....
 
saya perlu berfikir....tapi perlukah berfikir ?
andai ia membuat hati berbelah bagi ? 
hmm...ia masih perlu bukan ?
agar keputusan itu baik-baik...agar ia tidak di kesali....
saya akan buat keputusan dengan hati saya sepenuhnya...

saya harus meninggalkan semua hal-hal yang saya cinta...
yang saya sayang....kisah yang sangat lama dan panjang....
sukar...tetapi saya perlu menghadapinya ...
kerana kisah ini tiada rasa....
kisah ini, saya bukan lagi watak utama....

saya tak mampu bertahan....




 p/s :: our love story...we are the main characters...
but if you create her...
I am no longer the main character.....




panda p/s :: geli ahh punya bahasa emo macam nih...

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, January 25, 2011

. . . kiSAh si bObOy :: gEguRL dAh kAWeN ? . . .






 seorang lelaki chatting dgn kekasih lamanya setelah lama x jumpa....

boboy : hye ! awk ni A ke?
gegurl : bukan...
boboy : owh, sori lah silap org...
gergurl : awk ni sape?
boboy : sy O..
boboy : sori lah gnggu. sy silap org...
gegurl : ye sy A. lama x dgr kaba awk..
boboy: awk sihat ke?
gegurl : sihat...
boboy: dah lama sy cari awk..
gegurl : ye ke..
boboy: awk duk mna skrg?
gegurl : sy keje dkat KL...
lelaki: owhh..
 gegurl : sy dah kawin..
gegurl : dah ada ank sorg..
boboy: dah lama sy cr awk tau...
gegurl : Nape awk x cari sy dulu..
gegurl : dah 3 tahun kan kt x jmpa..
boboy: kan sy dah ckp sy dah lama cr awk..
(dlm hati lelaki,"xpaham2 ke yg aku ni dh lama cri dia")
 gegurl : awk dh kawin ke?
boboy: blum..
 gegurl : bila nk kawin? jgn la malu2 sgt..
boboy: btul ke awk dh kawin?
 gegurl : lantak awklah nk percaya atau x..
 gegurl : k la... sy nk out dulu.. sy x nk suami sy tahu sy berhubung dgn ex sy..
 boboy: ok..
gegurl : jap2... mcm mna kwn awk yg knalkan kita dulu... dorg ada mna skrg?
boboy: owhh... dorang dah bertunang... x lama dah nk kawin..
 gegurl : ok lah.. jaga diri... sy setia pada suami sy. Sy out dulu..
boboy: OK..

.....

selepas itu boboy terus takde mOOd nak keje...
dan lari dari ofis...seterusnya lari balik kampung...
*hehe~*

 tamat


pesanlah pada diri sndiri..
buanglah kenangan lama sewaktu membina kenangan yang baru..
kenangan lama hanya akan terus menghantui diri dan kita tidak akan pernah rasa bahagia sehingga kita mampu melupakannya...
 
cipta cerita baru untuk gantikan cerita lama...
semoga jalan ceritanya lebih manis untuk ditelan...
mungkin ini akan berhasil...



kisah kepunyaan seorang teman...namanya Boboy...err~ oky bukan !
itu bukan nama sebenar..=p
untuk boboy.....
lepas nie awak jangan EGO lagi tau...
kalau dia merajuk...harus pujuk...
bukan biar jer sampai dia dah kawen ngan orang lain...TAHU !
kan dah FRUST...huhu~
ape-ape pun.....semuanya akan oky bila awak dah ada pengganti...
so...bak kata ex awak..."jangan malu-malu"...=p
*mmg saje besarkan....=p *
pasnie...jangan pikir sgt pasal nie...
sbb nti awak EMO lalu merisaukan saye....
dan tetibe saye pulak terjangkit....

okey lah...boboy....KUAT oky ! !

dAaaa~




p/s :: geli jer panggil boboy....pasnie panggil awak boboy lah...haha~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, January 23, 2011

. . . AZAM :: aKu taK maHu "RapUh" LAgi . . .




"Meski ku rapuh didalam langkah...
kadang tak setia kepadaMU....
namun cinta dalam jiwa...
hanyalah padaMU......"




aku memang rapuh....
selalu mengabaikan-NYA...

perbaiki amalan...
tingkatkan iman...
pasti tenang...

tak perlu seseorang...
hanya DIA...
pasti kuat...
DIA selalu bersama kita...





p/s :: penghayatan aku cinta pada-NYA...



Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, January 21, 2011

. . . sLeepiNg pARtnEr . . .


pada suatu hari.....
saye menerima 1 bungkusan besar.....
besar macam nie.....




wah ! cam excited...
dan membukanya dengan rakus....

 



 BABY BATH SEAT ?
pe jadah hoi !

bukak lagi....



tadaaa~
nampak plastik The Store....
erkk~
hambik bawak kuar.....
rupa-rupanya.....




TIGER ! !
aummmmmmm~

sebab saye menang contest....
1st time menang contest hoi !
suke ! suke !
ok lah~
itu saje...

tapi saye nak ini.......



versi orang....
ayokk~ayokkk~


versi orang sure syengal~
barulah sleeping partner !
kan ? kan ?


 haha~


*dushhh~*


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, January 20, 2011

. . . tOPik :: kEhiLangAn . . .




nampak tak radio kaler pink tuh...
itu radio curik dari google jerk..=p

sejak akhir-akhir ni....
SEBELUM tido mesti dengar radio....
pastue sumer lagu pagi-pagi yang gelap stok tacink-tacink...
(atau aku yang sensitif ?)
SELEPAS bangun tido pun otomatik bukak radio....
kira cam amik feel lah konon....

korang selalu dengar radio ?
channel radio apekah yang slalu korang dengar ?

oky..itu je nak tanye...
muahahaha~

.
.
.
.
.
.
.
.
.


xde lah....
actly..tadi pagi....kat HOT FM....
ade topik "KEHILANGAN"..
oky...keseluruhan sumer citer sedey-sedey jer....
kenape takde orang call cakap...
"saye gembira bila KEHILANGAN jerawat selepas saye menggunakan produk sendayu tinggi.."
atau....
"saye rasa sangat tenang dan bebas setelah KEHILANGAN boyfren yang cam hampeh hampas.."
takpun...
"saye rungsing lah memikirkan bila laa saye nak KEHILANGAN segala kutu-kutu atas kepala nih?"


okey lah...
mengarut je aku.......
bubbye~




p/s :: aku macam akan KEHILANGAN seseorang dalam hidup aku.....*sigh*

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, January 16, 2011

. . . MOOD :: i'm dOctoR vs i'm fARmer . . .




yEss !
saye DOKTOR MYRA !
saye ade HOSPITAL....
saye dah merawat 50++ pesakit....
pesakit yang datang semuanya mempunyai masalah dan cerita yang berbeza....
nak tengok HOSPITAL saya ?

.
.
.
.
.
.

tadaaaaaa~



HAPPY HOSPITAL !
comel kan ?
HOSPITAL kat dalam FB jer wehhh~
patient pun cik-incik haiwan...
 jadi lah kan....dapat juga memegang title DOKTOR MYRA !
ngehngehngeh~

oky ! sebagai DOKTOR...tidak lah BUZY sgt kan...
*eh kaw ! ade ke doc yg tak busy ?*
DOKTOR MYRA nih mmg xbusy...
so...sempat buat keje PART-TIME...
keje part-time yang memerlukan tenaga jari jemari dan kesabaran....
ini lah tempat melepaskan tension as a DOKTOR...
*cehh kaw !*
DOCTOR MYRA also a FARMER....

.
.
.
.



oky...ini bukan rompakan..
ini juga bukan tempat bela MONSTER...even tertera MONSTER WORLD disitu...
ia sebenarnya tempat berkebun...macam FARMVILLE lah..FARMTOWN lah...
hmmm....FARMVILLE and FARMTOWN Myra dah disaster...
so bukak FARM baru plak...
tanak lah besar-besarkn FARM nih...
nanti sure tak terjaga...


semua diusahakan semalam...
yess semalam yang bertarikh 15 JANUARY 2011....
angkara badmOOd yang melampau...
yala kan...kalo badMOOD baiklah tak melibatkan diri dengan manusia...
nanti tak pasal-pasal marah tak semena...
bila tengah badMOOD dia punye sensitif lain sikit....
kan ? kan ?

actly..semalam KONVO...
terkilan xdapat pegi.....pastue hari nie sumer sebok upload pixcha-pixcha konvo...
tahu ! tahu ! normal lah nak upload gamba kegembiraan kan....
tapi.....
aku jeles wehhhhh ! !


tettttttttttttt~


bubbye....




DOKTOR aka PEKEBUN ini nak menjalankan tugas.....
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . poKok dAn rUmah . . .





memang home sweet home....




aku tak kisah rumah aku kecik kalo unik begini.....





oky...ape kaw rasa bila rumah kaw lain dari yang lain ?





aku suka !




Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, January 11, 2011

. . . SUKASuKi MasAk :: MurtaBAk mEgi . . .



jOm main masak-masak ! !
meh Myra nak ajar masak yang paling simple...
tahap adik-adik skola tadika pun bole buat....
myb, ramai yang dah tahu kot...
tapi...nie laa masakan paling expert yang Myra pandai buat selain masak air dan masak nasi.....oky, tipu jer =p


****************************

BAHAN UTAMA



sebungkus MAGGIE !
*Myra slalu guna perisa KARI*



2 biji TELUR !


BAHAN SAMPINGAN

- SOSEJ / DAGING BURGER (dipotong kecil)
- BAWANG BESAR (dihiris)
- CILI API (potong kecil supaya senang nak dajal org)

*ikut selera sukasuki masing-masing nak letak ape pun...nak masukkan blackpepper ke, sayur ke...
up to you....juz campak je ape yang kamo suka..okeh !*



CARA-MENCAMPAK

1st sekali....
rebus Megi sehingga kembang...dan tos kan...
sambil itu......pecahkan 2 biji TELUR tadi ke dalam mangkuk....
jangan lupa campurkan sekali perencah MAGGIE....
pukul sehingga puas hati dan masukkan segala bahan-bahan sampingan...
gaul rata.....macam gambar di bawah...




*************

2nd step.....




masukkan MAGGIE yang sudah direbus beserta bahan-bahan tadi...
gaul sehingga kamo puas hati.....
means sebati...dan serasi bersama....=p


*************


3rd step....
panas kan minyak.....
dan tuangkan campuran MAGGIE tadi ke dalam kuali....
ratakan MAGGIE agar tidak terlalu tebal....
tapi kalo kamo suke tebal-tebal, terserlah laa kan..
kalo Myra, Myra suke nipis-nipis je....
macam ini.....
 


err~ 
malu lah tunjuk masakan yang tak menarik nih..
ini lah hasil campak-campak....tak berseni....
masak pun kene seni-seni bagai....
barulah menarik nak makan kan ? kan ?
so kamo buat laa bagi berseni =p

kuali nipis camnih mmg sangat memudahkan Myra memasak.....


****************


Lastly....




angkat dan hidang !


*****************

heh~
senang kan ? macam goreng telur dadar jer....
so pasnie bole buat hari-hari.... =p erks~


pliss panda...saye tak suke memasak..xpayah nak menari sangat lah~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, January 10, 2011

. . . FACEBOOK tAk tutUp Lah ! . . .




ura-ura mengatakan....

FACEBOOK akan ditutup 15 MAC 2011 ?
suke tak ? ke tak suke ?

actly.....tak lah...manede nak tutup...
tak caye meh baca SINI ! !

so...suke tak ? ke tak suke jugak ?
hihi~



kalo tutup buku ini...maka buka buku lama lah kot...
teringat  balik kat....
- FRIENDSTER...
- MYSPACE...
- TAGGED...

antara semua tue yang paling okey....FRIENDSTER...
MYSPACE...TAGGED..huh~ jelik tahu !


but now dah ade BLOGSPOT....
so tak kisah sangat lah xde sume tue...
=p
yer ker ?



Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, January 7, 2011

. . . AkU BONEKA kAMu . . .



aku BONEKA...

diambil bila PERLU....
dilupa bila BAHAGIA...
dicari bila SEPI...
dicampak bila MARAH...
Oh~ aku BONEKA...

tangismu aku FAHAM...
bahagiamu aku DENGAR...
sepimu aku MENGERTI...
marahmu aku TAHU...
iya~ aku BONEKA...

aku tetap disisi kamu...
sampai mana perlunya kamu...
tiba masa aku tak tahu...
pasti dibuang bila tak mahu....
aku kan BONEKA...

akulah BONEKA...
perasaan aku kamu tak nampak...


****************


hey ho ! !
awak ada patung ? peluk dia selalu oky...
jangan buang oky...simpan oky...ada nilai kan ?
selalu disamping awak...selalu teman awak...
seperti orang yang awak sayang....jaga dia...

kenapa ilham aku selalu emo ?
haisss~



bole tak BONEKA tuka SKANDAL ?
hee~ =p
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, January 3, 2011

. . . JanGan MemiLih aKu . . .




penah rasa mahu cinta...
tapi tak mampu nak beri cinta ?


maaf~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, January 2, 2011

. . . BiNtaNg Hati . . .



~ BINTANG HATI ~




awak tahu...
bintang itu tinggi di langit...
boleh dipandang tak boleh di sentuh...
bintang juga berjuta-juta...
bintang mana yang awak mahu ?

awak tahu...
bintang itu ibarat cinta...
bila pandang terasa indah...
bila ditenung terasa mahu...
bukan mudah untuk miliki...
ia tersimpan jauh di hati...

awak perlu tahu...
bintang mana yang awak mahu...
awak harus tahu...
hati bukan untuk dipijak...


sEmogA BintAng itU tERimA aWak~






p/s - hey ! pilih satu....jangan TAMAK....



SPECIAL FOR PLAYERZ !
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, January 1, 2011

. . . WELCOME 2011 . . .

Penyambung CERITERA~




biar doa membuka jiwa...
biar zikir terangi hati....
biar akal memberi cahaya...
biar lagu mengalun rasa...
biar irama membuai perasaan....
biar lirik menyampaikan cerita....
biar diri senyap seketika...
biar hati membawa diri...
biar dia terus menghilang...
biar kaki berdiri sendiri...
biar tangan terus mengapai...
biar ilusi terus bermimpi....
biar realiti muncul sendiri....
biar bibir terus tersenyum....
biar jiwa, jasad, dan naluri mencari destinasi...=)




biar musim berlalu.....
biar musim berganti.....
semoga yang berlalu kekal dihati....
semoga yang datang membawa erti....

SELAMAT DATANG 2011 ! !


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)