. BLOGWALKING .

.............

Wednesday, January 26, 2011

. . . it's HARD . . .




i will make the decision...
 
ketika ini....saya harus memutuskan sesuatu...
ya sesuatu....sesuatu yang berat....
sebelum ini...saya tidak peduli....saya tidak kisah....
kerana takut.....akan rasa kehilangan.....
 
saya perlu berfikir....tapi perlukah berfikir ?
andai ia membuat hati berbelah bagi ? 
hmm...ia masih perlu bukan ?
agar keputusan itu baik-baik...agar ia tidak di kesali....
saya akan buat keputusan dengan hati saya sepenuhnya...

saya harus meninggalkan semua hal-hal yang saya cinta...
yang saya sayang....kisah yang sangat lama dan panjang....
sukar...tetapi saya perlu menghadapinya ...
kerana kisah ini tiada rasa....
kisah ini, saya bukan lagi watak utama....

saya tak mampu bertahan....




 p/s :: our love story...we are the main characters...
but if you create her...
I am no longer the main character.....




panda p/s :: geli ahh punya bahasa emo macam nih...


(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, January 25, 2011

. . . kiSAh si bObOy :: gEguRL dAh kAWeN ? . . .






 seorang lelaki chatting dgn kekasih lamanya setelah lama x jumpa....

boboy : hye ! awk ni A ke?
gegurl : bukan...
boboy : owh, sori lah silap org...
gergurl : awk ni sape?
boboy : sy O..
boboy : sori lah gnggu. sy silap org...
gegurl : ye sy A. lama x dgr kaba awk..
boboy: awk sihat ke?
gegurl : sihat...
boboy: dah lama sy cari awk..
gegurl : ye ke..
boboy: awk duk mna skrg?
gegurl : sy keje dkat KL...
lelaki: owhh..
 gegurl : sy dah kawin..
gegurl : dah ada ank sorg..
boboy: dah lama sy cr awk tau...
gegurl : Nape awk x cari sy dulu..
gegurl : dah 3 tahun kan kt x jmpa..
boboy: kan sy dah ckp sy dah lama cr awk..
(dlm hati lelaki,"xpaham2 ke yg aku ni dh lama cri dia")
 gegurl : awk dh kawin ke?
boboy: blum..
 gegurl : bila nk kawin? jgn la malu2 sgt..
boboy: btul ke awk dh kawin?
 gegurl : lantak awklah nk percaya atau x..
 gegurl : k la... sy nk out dulu.. sy x nk suami sy tahu sy berhubung dgn ex sy..
 boboy: ok..
gegurl : jap2... mcm mna kwn awk yg knalkan kita dulu... dorg ada mna skrg?
boboy: owhh... dorang dah bertunang... x lama dah nk kawin..
 gegurl : ok lah.. jaga diri... sy setia pada suami sy. Sy out dulu..
boboy: OK..

.....

selepas itu boboy terus takde mOOd nak keje...
dan lari dari ofis...seterusnya lari balik kampung...
*hehe~*

 tamat


pesanlah pada diri sndiri..
buanglah kenangan lama sewaktu membina kenangan yang baru..
kenangan lama hanya akan terus menghantui diri dan kita tidak akan pernah rasa bahagia sehingga kita mampu melupakannya...
cipta cerita baru untuk gantikan cerita lama...
semoga jalan ceritanya lebih manis untuk ditelan...
mungkin ini akan berhasil...



kisah kepunyaan seorang teman...namanya Boboy...err~ oky bukan !
itu bukan nama sebenar..=p
untuk boboy.....
lepas nie awak jangan EGO lagi tau...
kalau dia merajuk...harus pujuk...
bukan biar jer sampai dia dah kawen ngan orang lain...TAHU !
kan dah FRUST...huhu~
ape-ape pun.....semuanya akan oky bila awak dah ada pengganti...
so...bak kata ex awak..."jangan malu-malu"...=p
*mmg saje besarkan....=p *
pasnie...jangan pikir sgt pasal nie...
sbb nti awak EMO lalu merisaukan saye....
dan tetibe saye pulak terjangkit....

okey lah...boboy....KUAT oky ! !

dAaaa~




p/s :: geli jer panggil boboy....pasnie panggil awak boboy lah...haha~


(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, January 23, 2011

. . . AZAM :: aKu taK maHu "RapUh" LAgi . . .




"Meski ku rapuh didalam langkah...
kadang tak setia kepadaMU....
namun cinta dalam jiwa...
hanyalah padaMU......"




aku memang rapuh....
selalu mengabaikan-NYA...

perbaiki amalan...
tingkatkan iman...
pasti tenang...

tak perlu seseorang...
hanya DIA...
pasti kuat...
DIA selalu bersama kita...





p/s :: penghayatan aku cinta pada-NYA...




(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, January 21, 2011

. . . sLeepiNg pARtnEr . . .


pada suatu hari.....
saye menerima 1 bungkusan besar.....
besar macam nie.....




wah ! cam excited...
dan membukanya dengan rakus....

 



 BABY BATH SEAT ?
pe jadah hoi !

bukak lagi....



tadaaa~
nampak plastik The Store....
erkk~
hambik bawak kuar.....
rupa-rupanya.....




TIGER ! !
aummmmmmm~

sebab saye menang contest....
1st time menang contest hoi !
suke ! suke !
ok lah~
itu saje...

tapi saye nak ini.......



versi orang....
ayokk~ayokkk~


versi orang sure syengal~
barulah sleeping partner !
kan ? kan ?


 haha~


*dushhh~*



(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, January 20, 2011

. . . tOPik :: kEhiLangAn . . .




nampak tak radio kaler pink tuh...
itu radio curik dari google jerk..=p

sejak akhir-akhir ni....
SEBELUM tido mesti dengar radio....
pastue sumer lagu pagi-pagi yang gelap stok tacink-tacink...
(atau aku yang sensitif ?)
SELEPAS bangun tido pun otomatik bukak radio....
kira cam amik feel lah konon....

korang selalu dengar radio ?
channel radio apekah yang slalu korang dengar ?

oky..itu je nak tanye...
muahahaha~

.
.
.
.
.
.
.
.
.


xde lah....
actly..tadi pagi....kat HOT FM....
ade topik "KEHILANGAN"..
oky...keseluruhan sumer citer sedey-sedey jer....
kenape takde orang call cakap...
"saye gembira bila KEHILANGAN jerawat selepas saye menggunakan produk sendayu tinggi.."
atau....
"saye rasa sangat tenang dan bebas setelah KEHILANGAN boyfren yang cam hampeh hampas.."
takpun...
"saye rungsing lah memikirkan bila laa saye nak KEHILANGAN segala kutu-kutu atas kepala nih?"


okey lah...
mengarut je aku.......
bubbye~




p/s :: aku macam akan KEHILANGAN seseorang dalam hidup aku.....*sigh*


(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, January 16, 2011

. . . MOOD :: i'm dOctoR vs i'm fARmer . . .




yEss !
saye DOKTOR MYRA !
saye ade HOSPITAL....
saye dah merawat 50++ pesakit....
pesakit yang datang semuanya mempunyai masalah dan cerita yang berbeza....
nak tengok HOSPITAL saya ?

.
.
.
.
.
.

tadaaaaaa~



HAPPY HOSPITAL !
comel kan ?
HOSPITAL kat dalam FB jer wehhh~
patient pun cik-incik haiwan...
 jadi lah kan....dapat juga memegang title DOKTOR MYRA !
ngehngehngeh~

oky ! sebagai DOKTOR...tidak lah BUZY sgt kan...
*eh kaw ! ade ke doc yg tak busy ?*
DOKTOR MYRA nih mmg xbusy...
so...sempat buat keje PART-TIME...
keje part-time yang memerlukan tenaga jari jemari dan kesabaran....
ini lah tempat melepaskan tension as a DOKTOR...
*cehh kaw !*
DOCTOR MYRA also a FARMER....

.
.
.
.



oky...ini bukan rompakan..
ini juga bukan tempat bela MONSTER...even tertera MONSTER WORLD disitu...
ia sebenarnya tempat berkebun...macam FARMVILLE lah..FARMTOWN lah...
hmmm....FARMVILLE and FARMTOWN Myra dah disaster...
so bukak FARM baru plak...
tanak lah besar-besarkn FARM nih...
nanti sure tak terjaga...


semua diusahakan semalam...
yess semalam yang bertarikh 15 JANUARY 2011....
angkara badmOOd yang melampau...
yala kan...kalo badMOOD baiklah tak melibatkan diri dengan manusia...
nanti tak pasal-pasal marah tak semena...
bila tengah badMOOD dia punye sensitif lain sikit....
kan ? kan ?

actly..semalam KONVO...
terkilan xdapat pegi.....pastue hari nie sumer sebok upload pixcha-pixcha konvo...
tahu ! tahu ! normal lah nak upload gamba kegembiraan kan....
tapi.....
aku jeles wehhhhh ! !


tettttttttttttt~


bubbye....




DOKTOR aka PEKEBUN ini nak menjalankan tugas.....

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . poKok dAn rUmah . . .





memang home sweet home....




aku tak kisah rumah aku kecik kalo unik begini.....





oky...ape kaw rasa bila rumah kaw lain dari yang lain ?





aku suka !





(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, January 3, 2011

. . . JanGan MemiLih aKu . . .




penah rasa mahu cinta...
tapi tak mampu nak beri cinta ?


maaf~


(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, January 1, 2011

. . . WELCOME 2011 . . .

Penyambung CERITERA~




biar doa membuka jiwa...
biar zikir terangi hati....
biar akal memberi cahaya...
biar lagu mengalun rasa...
biar irama membuai perasaan....
biar lirik menyampaikan cerita....
biar diri senyap seketika...
biar hati membawa diri...
biar dia terus menghilang...
biar kaki berdiri sendiri...
biar tangan terus mengapai...
biar ilusi terus bermimpi....
biar realiti muncul sendiri....
biar bibir terus tersenyum....
biar jiwa, jasad, dan naluri mencari destinasi...=)




biar musim berlalu.....
biar musim berganti.....
semoga yang berlalu kekal dihati....
semoga yang datang membawa erti....

SELAMAT DATANG 2011 ! !



(: Suka tak ? Komen sket :)