. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Tuesday, January 11, 2011

. . . SUKASuKi MasAk :: MurtaBAk mEgi . . .



jOm main masak-masak ! !
meh Myra nak ajar masak yang paling simple...
tahap adik-adik skola tadika pun bole buat....
myb, ramai yang dah tahu kot...
tapi...nie laa masakan paling expert yang Myra pandai buat selain masak air dan masak nasi.....oky, tipu jer =p


****************************

BAHAN UTAMA



sebungkus MAGGIE !
*Myra slalu guna perisa KARI*



2 biji TELUR !


BAHAN SAMPINGAN

- SOSEJ / DAGING BURGER (dipotong kecil)
- BAWANG BESAR (dihiris)
- CILI API (potong kecil supaya senang nak dajal org)

*ikut selera sukasuki masing-masing nak letak ape pun...nak masukkan blackpepper ke, sayur ke...
up to you....juz campak je ape yang kamo suka..okeh !*



CARA-MENCAMPAK

1st sekali....
rebus Megi sehingga kembang...dan tos kan...
sambil itu......pecahkan 2 biji TELUR tadi ke dalam mangkuk....
jangan lupa campurkan sekali perencah MAGGIE....
pukul sehingga puas hati dan masukkan segala bahan-bahan sampingan...
gaul rata.....macam gambar di bawah...




*************

2nd step.....




masukkan MAGGIE yang sudah direbus beserta bahan-bahan tadi...
gaul sehingga kamo puas hati.....
means sebati...dan serasi bersama....=p


*************


3rd step....
panas kan minyak.....
dan tuangkan campuran MAGGIE tadi ke dalam kuali....
ratakan MAGGIE agar tidak terlalu tebal....
tapi kalo kamo suke tebal-tebal, terserlah laa kan..
kalo Myra, Myra suke nipis-nipis je....
macam ini.....
 


err~ 
malu lah tunjuk masakan yang tak menarik nih..
ini lah hasil campak-campak....tak berseni....
masak pun kene seni-seni bagai....
barulah menarik nak makan kan ? kan ?
so kamo buat laa bagi berseni =p

kuali nipis camnih mmg sangat memudahkan Myra memasak.....


****************


Lastly....




angkat dan hidang !


*****************

heh~
senang kan ? macam goreng telur dadar jer....
so pasnie bole buat hari-hari.... =p erks~


pliss panda...saye tak suke memasak..xpayah nak menari sangat lah~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

5 comments:

  1. wahaha..masak megi yg biasa2 bila ditambah macam2 jadi sdap na...

    ReplyDelete
  2. wow..menarik...
    membuatkan i hungry~~

    ReplyDelete
  3. Anak I balik melaka,ambik kursus memasak mertabak maggi gan mak sedara dia,now dah jadi expert msk mertabak maggi.Tak dapat rasa pun....laris sesgt.

    ReplyDelete
  4. hihi~
    campak-campak je kn....
    mmg sedap..=p

    mak sedara tue mcm knl je...
    hehe~
    pasnie kne anta ank slalu blik mlk...
    balik umah, umie dia xyah masak dah..haha~

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !