. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Tuesday, February 22, 2011

. . . 1.2.3 :: siMPLe tiPs ! . . .



simple tips...
tak perlu banyak sangat tips 
kalau yang simple pun susah nak ikut..
kan ? kan ?
=p

tanya sama hati....





TIPS KULIT CANTIK !

- Banyakkan minum air.
- Sebelum tidur, pastikan kulit bebas dari sebarang make up.
-Kurangkan tekanan.





TIPS KURANGKAN BERAT BADAN !

- Banyakkan minum air...Green tea da best.
- Low carbohydrate ! high fiber !
- Senaman ! **


**jangan malas hokey ! pegi jogging...kalau susah sangat nak jogging, jalan jer selama sejam sambil cuci-cuci mata...tak pun turun naik tangga sepuluh kali...kalau tanak jugak, sila lompat bintang dan skipping 200 kali sehari...hehe~**



****************

MOTIF !

sedang kurangkan berat badan nih...
terasa berat...

cabaran 20 hari :: 200 kali skipping ! 
- emm...bukan senang nak lompat 200 kali...

cabaran 20 hari :: minum 8 gelas sehari !
- emm...bukan senang nak cukup 8 gelas...

sebab....MALAS !
oky ! tak boleh MALAS dah...


20 hari ! 20 hari !
chaiyok ! ! chaiyok ! !






p/s :: even bukan aku yang kawen, aku perlu nampak ringan dan cantik juga..
hihi~
p/s :: 20 hari :: percubaan jer...kalo 20 hari pun tak berjaya...hmm...bye~bye je laa..


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

3 comments:

  1. waaahhhhh....!!
    klu intan ikut tips2 2 ble cantik ka..??
    tp cm ane nk dpt kulit cntik lau nk tido dgn nyenyak ade jew y mengganggu..ggrrrrrrr.... xdpt tido,tension y dpt... huh..~~

    nk minum air 8 gelas sehari..??
    tp susu xdpt d pisahkan.. air suam 1 gelas + susu 7 gelas = 8 gelas air.. mcm 2 ok x..?? 8 gelas air jgk 2.... heheheee...;P

    ReplyDelete
  2. insya'allah...mungkin lebih baik...
    harus tdo waktu mlm..bkn siang =p
    asal 8 gelas pun sudah oky...
    susu kn baik juga untuk tulang...
    =)

    ReplyDelete
  3. hehehe... intan ikut myra la x tido waktu mlm.. ;P

    tp ade owg kate susu leh m'gem0kkan..?? bt0l kew..??

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !