. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Monday, March 28, 2011

. . . yUu ! aii MisSs yUu DaMn MucH ! ! . . .





sayang....aii rindu sangat-sangat kat yuu...
aii tak boleh laa berjauhan dengan yuu....
sedetik tak mengadap yuu, aii tak senang duduk...
mesti aii rasa lapar...kemudian mengantuk...
hmm...

ye laa...sebelum nie aii kata bosan mengadap yuu hari-hari...
tapi bila sehari...2 hari...3 hari...dan berhari-hari tak mengadap yuu...
SUMPAH aii dah rasa sangat BOSAN...

aii tak boleh berpisah dengan yuu laa...
sedih nih...
hukhuk~

yuu.....aii miss yuu DAMN MUCH sayang !


********************



aku tak boleh laa tak on9 sehari....
oh my bloggie ! !
iskk~
='(








p/s :: aii miss my little bloggie....=(
bukam boipren hokey ! ! !

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, March 22, 2011

. . . eUwww ! eNtRy fEeLing gUd-gUd jeR =p . . .





kehkehkeh~
=D


"Wait for the man that would do ANYTHING
to be my EVERYTHING..."






p/s :: anyONE ? =p

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, March 17, 2011

. . . siApa sUka kAwAn bAik diA ? . . .





GURL + BOYZ = BESTFRENZ !

wOw ! ! !

"pemikiran lelaki dan perempuan tak sama. Contohnya, isu abang dan adik angkat. Biasanya perempuan akan anggap abang angkat dia sebagai abang. Tak lebih dari tu. Tapi, lelaki pulak lain. Dia gunakan title "abang angkat" tu sebagai satu cara untuk dekati adik angkatnya"


sumber dari blog JEJAKA TERHANGAT...<---click untuk entry penuh !



**************************


emm...what do yuu think ?
memang banyak terjadi....
aku sendiri pun tak pernah nak fikir dikalangan kawan lelaki aku...
yang baik rapat dengan aku akan suke or simpan perasaan kat aku...
apetah lagi aku nie kan gadis naif..heh~
pemikiran aku simple jer...
kalo kau kata kau kawan aku, oky...kite kawan...
kalo kau kata kau suka aku, oky...urmmm~ 
*dipertimbangkan*
=p

herm....bila baca entry JT tue...
agak terbukak jugak laa mata dan hati aku...
sebab ia kenyataan dari lelaki, jadi memang aku......hmmm...oky...
begitu rupanya.....

so....
kepada kawan lelaki baik rapat saye tue....

awak suke kat saye ker ?
ouh~ tak eh ?
auch...terperasan pulak....





ala...kalau dah baik dan rapat, tak mustahil akan wujud perasaan SUKA..
kan ? kan ?












p/s :: soal hati sukar dimengerti lah kawan....
herm~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, March 15, 2011

. . . nOta untuk aWak :: ha ! fALL iN LuRve ? . . .



i'm back !


(^__________^)









amacam hepi tak ?
ya ! ya ! ya !

hepi sebab dapat kakak ipar ke ?
emm...not really~

then ?
hikhikhik~ *blushing*

oky cam gedik...
haha~

sebab ape nih ?
emm....*speechless*

oh sangat menjengkelkan....
oh...memang menjengkelkan....

pelik....
memang pelik....lama tak rasa macam nie...

oky-oky...i got it !
what ?

fall in lurve ?
oh~ dun think so....

then what ?
 i think i like somebody~

wOw ! oky...fall in lurve lah tu !
tak ! tak ! tak ! suke jer lah...

who's that "somebody"..?
err~ perlu ker bagi tahu ?

oky..apa kata bagi hint ?
urm~ O_O 
k bubbye !





tettttttttttttt~





enufff ! !
ha ha ha
=D







p/s :: soalnya hati.....susah nak dapat jawapan.....
betul takkkk ???????


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, March 12, 2011

. . . gOna MisS yUu sAyAng ! . . .






hai my sayang !
gona miss yuu ~
iskk~

aii nak tinggalkan yuu selama 72 jam mungkin....
hmm~
aii akan cuba tidak mengambil masa yang lama...
so, yuu sabar yer.....
aii pegi kejap jer....
actly...aii yang tak bole tinggalkan yuu lah sayang....
camne nih....aii pun tak bole nak bawak yuu skali...

sedih lah macam nih !
sayu hati....
iskkk~



dah~dah~
feeling cam nak tinggalkan BF lak kan kau myra...
padahal nak tinggalkan blog jer...
tapi....blog nie my BF lah...
hokey...fine !




let's gO to Pahang ! 
=)


*tanak pegi bole ?*
*berat hati*




bubbye sayang ~






p/s :: pasnie feeling-feeling pengantin plak...=p
abang aii nak kawen tahu ! =)


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, March 11, 2011

. . . sEbenArnya..sAya nAk ngOrat aWak . . .



auch~
nak ngorat ?
perlu ker bagitahu nak ngorat ?
ha ha
=D
 

tetibe jer kan....
pelik lah....
sangat berterus-terang...
patut lah tanya banyak soalan...
nak mengorat rupanya...
*geleng-geleng*


apa-apa pun....



hikhikhik~




 

p/s :: takde feeling kena ngorat pun...tak sampai lah cara awak tu...
heh~ *try again* =p


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, March 10, 2011

. . . SAYANG....Selamat Ulang Tahun . . .






Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu









SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG !









p/s :: cukup lah dengan bait-bait itu untuk mengambarkan segala....
penat~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . BOLA kelayakan sukan OLimpik 2012 :: Malaysia mara ke pusingan kedua . . .




aku sampai tertido nak menulis pasal ni....
tahu tak bengang....
aku semangat tunggu nak menyaksikan perlawanan bola semalam...
dari pagi lagi aku gigih g check match bola pukul berapa...
dah stand by je dengan semangat berkobar-kobar...
tup-tup.....
"HARAP MAAF.bla bla bla.......TIDAK DAPAT DISIARKAN.HARAP MAKLUM"
kecewa lah !

even dah dapat pengumuman macam tuh pun aku still lagi terpacak depan TV...
dalam hati masih berharap "dorang nih saje nak wat lawak kot"
sangat +ve pemikiran aku kan ?
*tak dapat terima kenyataan sebenarnya*



last-last aku layan channel KBS World...
tengok citer....


3 DADs WITH 1 MOMMY
sweet kot citer nih...tengok tak ?
=)

pastue haruslah aku layan citer nie plak....


OH ! MY SCHOOL 
funny jer dorang nih....
aku suke tengok si cute MIN ngan SIMON D kadang-kadang MINHO pun ade...


oky ! dah lari tajuk...
sapa suruh buat aku KECEWA....huh~

sedih weh....
ape-ape pun....

TAHNIAH HARIMAU MUDA ! !

pasukan MALAYSIA berjaya mara ke pusingan kedua dengan kemenangan agregate 2-0..
memandangkan perlawanan semalam...

MALAYSIA [ 0 ] - PAKISTAN [ 0 ]

*susah eh nak dapat gol semalam ?
cam menarik jer*

dan info tambahan.....
pusingan kedua akan berlangsung 19 dan 24 Jun depan...
*lama nyer !*
Malaysia mungkin akan bertemu Australia, Bahrain, China, Korea Utara, Korea Selatan, Jepun, Iraq, Lebanon, Qatar, Arab Saudi, Syria, Uzbekistan atau Vietnam...
apa-apa pun bergantung pada undian pada 30 Mac ini...


 disebabkan tak dapat menyaksikan perlawanan semalam, 
apa kata layan wartawan bertauliah punya ulasan...=)
klik sini ! sini ! sini !
 =)



ok lah !
terima kasih sudi membaca kekecewaan aku...
korang kecewa tak ?
hihi~


*SENYUM..tak perlu kata apa-apa*
=)










p/s :: kekecewaan sebab tak dapat tengok Muslim Ahmad....iskk~




Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, March 9, 2011

. . . bOLA keLayakan Sukan OLimpik 2012 :: tOday ! Pakistan vs Malaysia . . .



today :: mOOd bOla ! !

KELAYAKAN SUKAN OLIMPIK 2012

hari ini, 9 MARCH 2010....akan berlangsung perlawanan bola antara....
PAKISTAN vs MALAYSIA
( Round 2 )
di Stadium Punjab, Lahore, Pakistan !

 
jOm sokong skuad bawah 23 tahun hokey...!
diketuai oleh golkeeper COOL :: KHAIRUL FAHMI CHE MAT !
dibawah pimpinan :: ONG KIM SWEE !
*betul tak ayat aku ?*
=p

jOm jerit !






gO ! ! HARIMAU MUDA gO ! ! !



bagi sesiapa yang ingin tahu serba sikit tentang perlawanan pertama...
dan senarai pemain bola yang beraksi untuk perlawanan kali ini...
ya...ulasan dari wartawan tak bertauliah..heh~


pagi-pagi lagi aku dah berSEMANGAT keSUKANan...
harap sangat HARIMAU MUDA boleh layak ke pusingan seterusnya...
dan semestinya...aku sangat-sangat menantikan kemunculan player fev aku....




ouh ! macho nyer !
*terpaku 5 saat*

ha ha ha !
MUSLIM AHMAD aja-aja fighting ! ! !
sila menyerlah ! supaya camera boleh fokus kat awak jer....=p



pasnie aku akan review pemain yang menyerlah untuk perlawanan kali ini...
macam yang aku pernah review untuk Piala Suzuki dulu....
tapi...bergantung pada mood aku....


akhir kata......

gO ! gO ! MALAYSIA gO !








p/s :: oh MUSLIM AHMAD ! 
aku pernah post kat wall FB KHAIRUL FAHMI suruh dia kim salam kat MUSLIM...
agak-agak KHAIRUL FAHMI sampaikan tak ? ha ha ha !
myra kaw sangat FREAK ! =p
tade makna nya si APEX tue nak layan kaw...

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . tAgLine :: SwEetnEss iN thE sALt . . .



selamat pagi ! ! !
di pagi yang berbahagia ini....
saye....mempersembahkan.........
jeng~jeng~jeng~

saye ade HEADER baru ! ! ! !
oky tak ? ?
actly ade 2....



1st HEADER !



2nd HEADER !


cantik takkk ? ? ?
sila kata CANTIK ! !

mula-mula...saye nak sangat header yang ada gamba sendiri...
tapi...auch~ seganlah nak letak gamba sndri ! hihi~
*mengada*
jadi saye memutuskan letak gamba anime cute-miut saja...
=p

actly.....header ini bukan hasil tangan saye....
tapi....hasil tangan si baik hati...
SI MERAH JAMBU ! ! ! !
baik tak dye ? dye buat HEADER ini FREE saja tau ! ! !
erm...kalau kamo nak jugak...
bole lah klik sini ! sini ! sini !
sementara SI MERAH JAMBU ini free dan bermurah hati =)
baik kamo cepat !
*pomot plak*

special thanks to SI MERAH JAMBU....
susah payah buatkan header free of charge ini...
tapi....
saye tak cerewet kan ? sebab tak komplen-komplen pun kan ? kan ?
=p

terima kasih ! terima kasih ! terima kasih !


dan...dan..dan.....
untuk sekian kalinya.....
BLOGKUSUKASUKI ade tagline....

SWEETNESS IN THE SALT



kenapa "SWEETNESS IN THE SALT" ?

....
....
....









p/s :: jOm maniskan kehidupan...=)

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, March 7, 2011

. . . Zip up ur mOutH...sAyang ! . . .



*ini kau*


kata kau...
kadang-kadang buat aku sakit...

kata aku...
sakit hati...senyap kan diri....
marah...senyap kan diri...

nampak macam tak berperasaan...
tapi tolong faham...

kalau aku senyap...
kau pun sila senyap...


*ini kau*




FAHAM ?









p/s :: macam bagus sangat jer nak orang jaga hati...haih~
tak mintak banyak weh...sikit jer...pelish laa~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, March 4, 2011

. . . NOta uNtuK aWak :: aWak...RinDu =( . . .

 

hari-hari nampak muka...
hari-hari mengata-ngata...
hari-hari bersama-sama...
hari-hari meluang masa...

tiba-tiba.....

hari-hari tak nampak lagi...
hari-hari sunyi sepi...
hari-hari seorang diri...
hari-hari tercari-cari...

awak tahu ?
tak mahu tahu ?
tak ambil tahu ?
buat tak tahu ?

.......
.......

hmm...tak apa lah....
mungkin saya saja yang rasa begitu....










p/s :: saya suka dulu-dulu masa awak tak kenal saya....
masa kita baru kenal...

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, March 3, 2011

. . . (= BeLajArLah uNtuk mEnyAyAngi =) . . .






Untuk Menyayangi Seseorang

1. Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan.
Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa. 
2. Sayangi dia seadanya. 
Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain. 
3. Hormati pendirian dan keputusan dia. 
Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana, kelak yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati. 
4. Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. 
Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telahpun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya. 
5. Percaya akan dirinya. 
Sentiasa bersangka baik padanya jika anda juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia. 
6. Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya.
kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tetapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.


. . . . . . . . . .
. . . . . . .




Love Comments For Hi5




"sayangi DIA kerana DIA adalah DIA"

=)






p/s ::aii LURVE yuu ! (^___~) hikhik~


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)