. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, June 30, 2011

. . . bOLA kELayAkan PiaLA dUnia 2014 :: BeRgayAnyA BadROL . . .





 MALAYSIA vs TAIWAN


ehemmm~
puas hati tak dengan perlawanan tadi ?
walaupun permainan agak lemau di separuh masa pertama....
tapi....Malaysia berjaya dapat gol pertama di minit ke 28....
oleh SAFIQ RAHIM...

separuh masa kedua, permainan mula rancak...
tandukan AIDIL ZAFUAN yang bergaya *ceceyy* pada minit ke 53 meletakkan Malaysia di kedudukan yang agak kukuh....
tapi kalau dapat 3 kan lagi kukuh....
yang tak best bila minit 77, Taiwan dapat menjaringkan gol pertama....
ouh...memang tak bergaya.....harap sangat ada gol ke-3 dari Malaysia.....
tapi...non hado~

jadi...keputusannya....

MALAYSIA [ 2 ] - TAIWAN [ 1 ]

cubaan dari BADROL BAKHTIAR tu memang bagus...



tapi sangat bergaya lah...sampai tak gol....hehe~
apa-apa pun, TAHNIAH HARIMAU MALAYA ! ! !
harap dapat terus mara ke perlawanan seterusnya !





TANAH TUMPAHNYA DARAHKU !





p/s :: aku sedang keliru....olimpik dgn piala dunia....?
sape nak bagi penerangan nie ?
*budak baru nak paham dunia bola*
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, June 29, 2011

. . . sHoppiNg kOmiK ! . . .


shopping ? heh~
actly dah lama dah....
masa Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC....
berapa haribulan ekk ?
*lupa*

memang meriah...ramai orang....
menarik untuk cuci mata...=p
dari kat LRT lagi dah sesak....
aku aim 1 tempat jer..
booth GEMPAK STARZ....=)
gigih aku g cari kat atas....xjumpa-jumpa...
lastly, alahai..kat bawah jer pun....



21 buah komik...=)
berjaya di beli....
itu pun ada 3 buah yang sudah ada tapi TERbeli...
membazir yer !


*gambar aku kidnap kat SINI*


ini free gift from GEMPAK STARZ....
aku dapat 6 beg, 6 fail, 2 mineral water yg cute tue...
kalau boleh nak banyak-banyak....hihihi~
balik tue terasa menyesal...patutnya aku bagi sikit komik tue kat kawan bagi dia bayar....
jadi...lagi banyak aku dapat beg sumer tue....kan ?
ahh~ sudah !
padahal tak guna pun....nampak sangat ketamakkannya~

dah berbulan-bulan Pesta Buku tue berlalu...
tapi komik-komik tue tak habis baca pun lagi...
macam sayang nak baca...bole ?

k laa....pasnie review pasal komik plak....
ermmm...rasa nak buat GiveAway~







p/s :: ade ke orang nak join kalo aku buat GA....? hmmm~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, June 27, 2011

. . . kELiRu . . .




ya ALLAH....
jika keputusan aku itu adalah yang terbaik,
berilah aku kekuatan untuk menghadapinya....
berilah keyakinan untuk aku jalaninya....


ya ALLAH...
jika keputusan aku ini bukan yang terbaik,
hindarilah aku dari melaluinya....
hentikan aku dari terus melangkah...






p/s :: dalam keadaan macam nie, tetiba aku rasa aku sorang-sorang...

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY SeVeN !. . .



Day 7 - A photo of you and your best friend.





CHE NORHAZANA 
NURUL SHAFINA
NURUL  FADZILAH HANNA

semoga jalinan persahabatan kita kekal selamanya....
sahabat terbaik !

TERIMA KASIH !




p/s :: terus warnai jalan hidupku...=)
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, June 25, 2011

. . . aDakAh iNi yAng tERbaiK ? . . .


cantik....
menarik....
tertarik....




susahnya nak buat keputusan.....







p/s :: 3-4 hari jer lagi panda....mahu..tapi aku takut.....

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, June 24, 2011

. . . pErCayA pAdakU . . .




aku suka dengar dia nyanyi....
aku suka tengok jari-jari dia memetik gitar....
aku rasa nak main gitar lah !
errr~ *macam salah ayat nie*
oky.....belajar main gitar.....=)


tapi gitar pun takde.....
huhu~



lagu ini aku ulang sampai penat.....
bila dah penat, baru download....
pasnie dengar sampai bosan pulak....
=p

dia...yang main gitar....aku daa add dalam fesbuk...
fanatik tak ? hahaha~





p/s :: aku suka lirik lagu nie......
asik tuju lagu untuk diri sendiri jer....
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . BOLA kelayakan sukan OLimpik 2012 :: Malaysia VS Lubnan . . .



perlawanan pusingan pertama haritue tak best !
sebab tue malas nak citer...hehe~
lagipun SERI kan....

pusingan kedua nie pulak....
berlangsung kat Stadium Nasional Bukit Jalil....
perlawanan kali nie agak menarik....

minit ke 7, gol pertama Malaysia berjaya dijaringkan oleh  
 
 
IRFAN...

minit ke 41, gol ke dua menyusul hasil jaringan....  
 
 
WAN ZACK HAIKAL....
 
=)
kedua-dua gol ini dijaringkan dengan cool saja...
suka ! suka ! suka !
itu separuh masa pertama....
kedua-dua pasukan main dengan baik...

separuh masa kedua,
malang sikit...bila GARY dilayangkan kad merah....
jadi Malaysia hanya main untuk bertahan....
tapi...akhirnya.....
minit ke 54...Lubnan telah berjaya mendapatkan gol pertama mereka hasil jaringan CHADI....

apa-apa pun,

MALAYSIA [ 2 ] - LUBNAN [ 1 ]

dengan ini, Malaysia layak ke pusingan seterusnya ! ! !
terpancar kekecewaan pemain pasukan Lubnan....


gO HARIMAU MALAYA ! ! !





p/s :: gigih aku update entry nie laju-laju sebab nak hilangkan entry semalam....
laju-laju juga aku nak buat day 7....=p
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY SiX !. . .



Day 6 - A photo of a former crush.





Happy Birthday ! !







p/s :: aii hate myself 4 loving yuu~
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, June 23, 2011

. . . aRah . . .



 hala tuju tanpa arah....
ke mana harus kaki melangkah ?

bila pilihan di depan mata...
kenapa payah memutus kata ?

ikut hati mati...
ikut rasa binasa...
ikut apa pasti ?

masih lagi berdiri sendiri...






Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY fiVE !. . .



Day 5 - A photo of you making funny face.







ewwww~
lect kat depan pungpangpungpang...budak 2 nie curik-curik snap gambar...
motif ? tak tahu laa.....
btw, tak funny....tp ini jer yg ada....






p/s :: esok day 6....hmm...kena dengan hari dia....

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, June 22, 2011

. . . BuDak PutiH siNi aKu naK bULi kaU puLak . . .


hmmm.....berkaitan post sebelum ini....
budak putih yang dok sebelah aku 22 tahun lepas...
bak kata mak aku..."muka cantik........"
ewww~ cantik ?
heh~

oky ! nama dia Firdaus...
anak kepada kawan abah.....Pakcik Zainal....
mak aku kata..dia tua dalam setahun dua dari aku...*mungkin laa*
dan tadi TERjumpa lagi sekeping.....
nostalgia kami....=)
*ceceyy~*

.
.
.
.


 
pewittttttt~
ROMANTIK takk ? ? ?

seperti aku mempunyai hubungan yang baik jer dengan budak putih nie....
dan budak putih tue nampak gentle dan baik...kan ?
kami sahabat baik ! !
*mengikut dalam gambar*
padahal........


PEMBULI ! ! ! ! !


aku lah mangsa buli dia tiap kali dia datang rumah....
dia juga telah mematahkan basikal aku....
ya ! gambar atas nie tah-tah cubaan dia nak cekik aku kot...
hikhikhik~ *comelnyer aku gelak gini*
bila flash back 22 tahun dulu, mmg dia selalu buat aku nanges....

btw, sekarang.....aku tak tahu budak putih nie kat mana...
dah jadi ape laa dia kan ? keje ? study ? dah kawen ker ?
agak-agak, dia ingat tak mangsa buli dia nie ? =p

budak putih....kau takde fesbuk ker ?
budak putih...kau "cantik" lagi tak ?
errr~
[>.<]
oky ! bubbye !





MOTIF :: kalau aku jumpa kau, aku nak BULI kau balik !





p/s :: aku dulu-dulu memang comot...kan panda ?
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, June 21, 2011

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY fOuR !. . .



Day 4 - A photo that makes you happy.





inilah bakal suami saya nanti.....
kehkehkeh~

awak....awak kat mana ekk sekarang ?
bila nak datang meminang saya ?
*ohgatalnyeraku*




MOTIF :: bagai pinang dibelah dua merpati 2 sejoli ini...=p






p/s :: sebenarnya aku tak kenal dia pun.....awak nie siapa ? 
dan-dan aku wat profile pix fb gamba ni...dengan harapan akan jumpe dia...
LOL...=D

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, June 20, 2011

. . . CUti . . .



kalau saya sakit,
saya senyap-senyap jer...
awak tak perlu risau....
saya OKEY =)
saya kan kuat~





MOTIF :: mahu CUTI dari segala serabut...




p/s :: hilang sumber inspirasi. tak ada upaya nak bangun.

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Friday, June 17, 2011

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY tHrEe !. . .




Day 3 - A photo of someone  you love.






MOTIF :: My 1st and Last LOVE is....SELF-LOVE ! =)





p/s :: love..love.love....tired~
Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, June 16, 2011

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY tWo !. . .



Day 2 - A photo of yourself a year ago.






MOTIF :: saya pernah jadi student Nurse...




Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, June 15, 2011

. . . nOta UntUk aWak :: nak MacAm duLu-dULu . . .



Nak Macam Dulu-Dulu...

kalau dulu awak selalu YM dengan dia...
sekarang YM pun awak susah nak buka...
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu awak selalu SMS dengan dia....
sekarang SMS pun awak susah nak balas....
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu awak selalu GADUH dengan dia....
sekarang nak GADUH pun tak ada sebab...
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu awak selalu PHONE TALK dengan dia....
sekarang nak PHONE TALK pun dah segan...
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu awak selalu POKE dengan dia...
sekarang nak POKE pun terfikir banyak kali....
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu awak selalu KOMEN dengan dia....
sekarang nak KOMEN pun dah tak ada pasal....
sebab dah tak macam dulu-dulu....

kalau dulu dia lah yang awak selalu cari kalau nak cerita apa-apa....
tapi sekarang.....awak cari dia....tapi tak tahu nak cerita apa....
walhal banyak cerita...

dia dah tak mahu ambil tahu hal awak ke ?
dia dah makin menjauh......dia tak macam dulu....

nak macam dulu-dulu...






MOTIF :: tukar awak jadi saya, dia jadi awak....




p/s ::saya tanak laa stop tulis nota untuk awak....tapi....terpaksa stop kot...kan ? kan ?

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . 10 DaYs piCtURE ChaLLeNge :: DaY oNe !. . .


Day 1 - Your Facebook profile photo.





MOTIF :: tiada lagi freehair...insya'allah~



Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, June 14, 2011

. . . sELongkAr GAmBAR tiMe ! . . .


10 days picture challenge



Day 1 - Your Facebook profile photo.
Day 2 - A photo of yourself a year ago.
Day 3 - A photo of someone  you love.
Day 4 - A photo that makes you happy.
Day 5 - A photo of you making funny face.
Day 6 - A photo of a former crush.
Day 7 - A photo of you and your best friend.
Day 8 - Your most recent photo  of you.
Day 9 - A photo of you have taken.
Day 10 - A photo that makes you laugh.



saya jumpa kat blog sis Maera yang cantik dan juga kat blog Mra yang comel...
mereka dah start buat....saya pun nak buat....
saje jer nak sibuk-sibuk ikut dorang...=p

*nampak tak yang day 6 tu ? aiyakkk~*


MOTIF : boleh selongkar gambar =)


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . gOod LuCk aWak . . .







awak....semoga berjaya dalam peperiksaan...
*oh~ayat skema*




awak : TUVM sayang...hihihi~
saya : *pengsan*
-suke mainkan perasaan aku-





p/s :: jauh di mata...jauh di hati.....touch and go je laa~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, June 13, 2011

. . . PeNgakuAn jUjUR : sAya sUka aWak . . .







“Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya.. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu jodoh kita siapa...”



MOTIF : syyyhhhhhhh~ Rahsia lah....=p




p/s :: aii suka PANDA....tapi PANDA tak suka aii pun....
eh...eh....opss~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Sunday, June 12, 2011

. . . viRus SHORTCUT ? . . .




aku baru jer delete virus ke hape tah yang buat semua folder dalam pendrive aku SHORTCUT....now, dah okey laa....jadi dengan sesukasukihati aku gi post kat fesbuk pendrive aku dah okey balik...tapi tetiba ada membe aku nie bagitahu, even dah delete pun, benda tu still ada dalam HIDDEN FILES...
hadoiii~
oh~ aku tak tahu apa benda ini semua ! !
perlu lantak je ke atau ambil berat ?

hmmm~

aku scan and delete kejadah ni kat SINI !
okey ke tak ekk ?


*RISAU*


MOTIF : risau ini akan menjejaskan lappy ! =(


Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

. . . PiaLa FA 2011 :: MiLik tEREnGgAnu ! . . .


STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL
12 JUNE 2011
PIALA FA 2011 : TERENGGANU [2] - [1] KELANTAN


dengan penguasaan permainan sebanyak 52%
TERENGGANU berjaya menjulang PIALA FA buat kali kedua....
*kali pertama pada tahun 2000*


 *milik hitamputih yer*


TAHNIAH TERENGGANU ! ! ! !
*TAHNIAH MARZUKI YUSOF yang dinobatkan pemain terbaik semalam...*


kecewa...memandangkan semalam aku menyokong KELANTAN...
apa-apa pun, permainan semalam memang menarik dan berjaya buat aku rasa geram...
geram-geram manja jer....takde laa sampai nak salah kan DAUDSU atas kesilapan menanduk bola ke gawang gol sendiri......tak sengaja..then perlu ker buat page bukan-bukan ? tak perlu lah..... 


 credit to : apiqphotographer


lagi 1, kesal lah dengan penyokong-penyokong yang tak bersopan...
main laser...baling mercun bagai....
perlu ke ? tak perlu juga kan ? sokong baik-baik dah laa...
jangan kianat pemain lawan....
macam aku, tak puas ati pun tampa-tampa orang sebelah jer...hihi~


 Muhammad Ramzul Zahini Adnan 
DOB : 11 December 1987 
POB : Wakaf Bharu, Kelantan, Malaysia 
Height : 1.76 m (5 ft 9 1⁄2 in) 
Playing position : Striker 
Current club : 2007-present Kelantan FA



MOTIF : ini yang menarik perhatian semalam....=p





p/s :: perasan tak ? sekarang enrty sume ade MOTIF...walaupun kadangkala xboleh digunapakai...kehkehkeh~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, June 11, 2011

. . . tAnPa . . .







tiada anak tanpa ibu bapa....
pelangkap keluarga...
tiada kakak dan abang tanpa adik....
penyeri hari....
tiada artis tanpa peminat....
kalau tak, takde lah ayat.."tanpa peminat siapa lah saya..."=p
tiada doktor tanpa pesakit...
penyakit pun takde...
tiada cikgu tanpa anak murid...
nak ajar sape kan ?



awak adalah seseorang bagi seseorang.....
penting atau tak.....?
perlu atau tidak.....?
itu kita tak tahu....
........taapiiiiiiii......
awak ada dalam hidup mereka...
awak pernah ada dalam hidup mereka...



tiada bekas kekasih tanpa kekasih...
LOL~







MOTIF : aku ada kerna kau ada =)




Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)