. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, June 2, 2011

. . . CintA dAn pEreDarAn zAmAn . . .


"Kalau bercinta zaman dulukala mesti pakai surat kan....?"



bayangkanlah.....kamu bercinta dizaman dolo-dolo.....
yang tak ada apa-apa kemudahan sangat.....
kira jamban pun masih kat luar rumah....
air pun kena g amik kat perigi....
basuh baju kat sungai.....
hmmmm.....bayangkan~
bercinta pula senyap-senyap....kikikiki~
takot kene marah.....=p
pastue main pos-pos surat melalui orang tengah....
perhhh~ adventure !
 
then...beralih ke zaman yang dulu-dulu dalam 80-90an.....
time nie....takde handphone lagi....yang paling kaya pun dapat pakai telefon rumah....
so..nak bercinta paling mudah pakai surat menyurat....
nie kes kalau pakwe/makwe jauh-jauh gitu...
mungkin sambung belajar ke...kan....
kira nak ambil tahu perkembangan, sempat basi seminggu...hehehe~
time nie rasanya takde laa nak bergaduh sangat pun...cam nak gaduh pun takde feel...
sebab....lame sangat baru bole nak dapat tindakbalas....
so...manja-manja jer laa....letak bedak wangi-wangi....tulis atas kertas fancy-fancy....
pantun siap....=p

tapi....sekarang....teknologi dah canggih....
sekali click jer dah bole berhubung....lagi canggih, touch-touch jer.....
takde lagi surat menyurat.....main SMS...BBM jer sekarang nie....
tak pun FACEBOOK, TWITTER, YM, SKYPE dan lain-lain....
semua nak cepat kan sekarang....pantang lambat balas sikit kena marah....
segala informasi pun cepat jer tersebar...kalau yang baik-baik...xpe laa kan....
part yang nakal-nakal, kalau tak pandai cover, tercetus lah perang... 
 
then, clash.....
 
 
-THE END-





nak balik zaman dulu-dulu laa....
tak payah nak SMS bagai....sebab saya malas nak SMS....
err~ cam takde kene mengene kan ? ahaks~ =D
 





p/s :: biar lambat asalkan selamat...heh~

Photobucket

(: Suka tak ? Komen sket :)

No comments:

Post a Comment

(^___^) / sAy sOmEtHing !