. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Sunday, July 24, 2011

:: bOLA kELayAkan PiaLA dUnia 2014 :: sALah pERtaHaNan kEr PeNjaGa gOL ? ::





MALAYSIA vs SINGAPURA


23 JULY 2011 :: Leg 1 :: Padang Besar, Singapura (Padang Tiruan)


SEPARUH MASA PERTAMA....

Minit Pertama :: Gol Pertama dijaringkan oleh SAFEE SALI. baru seminit dan tak sempat nak tengok...huhu~
Minit ke - 9 :: Gol untuk Singapura...
Minit ke - 11 :: Gol untuk Singapura...hmm~
Minit ke - 43 :: Gol untuk Singapura.....LaaLAAaLaaa~
Minit ke - 45 :: GoL untuk Singapura lagi ! grrrrr~

keputusan :: MALAYSIA [ 1 ] - SINGAPURA [ 4 ]

Pemain Malaysia agak lemau separuh masa pertama ini...
dan terasa lemau melihat bola melepasi SHARBINEE yang seakan berangan di gawang gol tu....heh~


SEPARUH MASA KEDUA....

Kad Merah 1 :: dilayangkan kepada kapten Malaysia :: SAFIQ RAHIM
Kad Merah 2 :: kepada pemain Singapura pulak....huhu~
*ADIL*kembali sama*
Minit ke - 68 :: Gol ke 2 Malaysia dijaringkan oleh ABDUL HADI
Minit ke - 69 :: Gol ke 3 Malaysia dengan sepakan SAFEE SALI
*semangat...dan tak lama*
Minit ke - 80 :: Gol ke 5 untuk Singapura

Pemain Malaysia banyak menyerang pada separuh masa kedua...


KESELURUHAN...

- mungkin sebab padang FAKE itu kot...pemain Malaysia tak biasa dengan keadaan begitu...bola cam gembira melantun...perlu biasa yer lepas nie...
- dah kenapa dengan SHARBINEE ? ? nampak macam banyak berangan jer....
- salah pertahanan ker ? hmmm....aku tetap nak salahkan penjaga gol....=p


KEPUTUSAN...

MALAYSIA [ 3 ] - SINGAPURA [ 5 ]

sebenarnya kan....
padang tiruan itu yang......errrr~


heh~
nak salahkan padang pulak....=p

PEMAIN PILIHAN...


SAFEE SALI
sebab jaringkan 2 gol untuk Malaysia semalam...=)


HARIMAU MALAYA GO !
28 JULY 2011 :: Stadium Nasional Bukit Jalil...
diharap MALAYSIA dapat menewaskan SINGAPURA...
dan mara ke pusingan seterusnya.....







p/s :: boring giler tengok perlawanan MALAYSIA vs CHELSEA haritu...
tapi penjaga gol Malaysia memang terbaik...FARIZAL MARLIAS yer.....
dan gol untuk CHELSEA tue...errrr~ kelakar lah...
bhahahhaha~

x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

6 comments:

  1. amani tak faham sangat lah bola ni.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. hehe~
    myra pun xpaham sgt....
    paham sikit jer....=)
    tp suke2 nk buat ulasan...heh~

    ReplyDelete
  3. malaysia kne kuat kan lagi pertahanan.. Harimau akan mengaum nanti... :D

    ReplyDelete
  4. klu sebagai pemain professional tak boleh salahkan padang sbb padang kita pun low standard juga.. kalau main cantik..passing cantik..control bola cantik..keeper tak tido...padang teruk mana pun takderlah sampai bolos 5 bijik kan.. so takder point nak katakan padang tak cantek.. kalau nak tido g balik la keeper..haha

    ReplyDelete
  5. sarbanee tu tido memanjang. hee geram btol tengok sarbnee malam tu. hais !

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !