. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Wednesday, September 14, 2011

:: RiNdU nAk NakAL-NaKAL ::


R.I.N.D.U




  • rindu awak-awak semua....
  • rindu nak conteng-conteng tangan dan buku nota kawan-kawan...
  • rindu nak gosip-gosip hari-hari....
  • rindu nak makan sesame...
  • rindu nak terhanguk-hanguk dalam kelas time lecturer mengajar...
  • rindu nak sms walaupun dok sebelah menyebelah jer...
  • rindu nak buat assignment yang macam heaven...
  • rindu nak dengar lagu sorok-sorok masa lecturer mengajar...
  • rindu nak lari class pysco dan pegi tengok wayang....
  • rindu nak jalan-jalan g SOGO, Timesquare, KLCC dan jalan TAR...juga pasar malam..bersama-sama...
  • rindu nak pakai baju kurung, baju t-shirt yang sama-sama-sama-sama...
  • rindu nak pakai uniform nurse dan jalan-jalan sesuka hati....
  • rindu nak curik line wifi jiran tetangga....
  • rindu nak masak dan gaduh sebab ade orang xreti nak kemas dapur pas masak...
  • rindu nak main-main snap gambar barang housemate dan publish kat FB macam nak lelong-lelong....
  • rindu nak berlakon pengsan-pengsan kat stesen LRT...
  • rindu nak jadi penyelamat bila Timah pengsan tiap kali naik tren akibat hypo...
  • rindu nak rasa nervous time OSCE yang 25 minit tapi macam seksa nak mampus...
  • rindu nak pegi posting kat penang 3 bulan...wahahaha~
  • rindu nak main-main kat hospital dan kacau patient...
  • rindu nak pegi overnite yang gile best plan last minute....
  • rindu nak dok belakang dan buat kecoh sampai dibenci budak skema di depan...huhu~
  • rindu nak membahan dan mengepoh pasal budak kelas dan barang baru tiap kali ke kelas....
  • rindu nak curik-curik pegi comp lab dan gigih asses FB yang memang denied dalam system...
  • rindu nak berebut bersesak dalam tren dan mengaplikasikan body mechanics...
  • rindu nak dengar lecturer cakap take 5...
  • rindu nak membajetkan diri dengan budak junior....
  • rindu nak menyusahkan diri bila kena kosongkan rumah tiap kali nak g praktikal...
  • rindu nak rasa forever alone tiap kali cuti hujung minggu...
  • rindu nak lepak cc 8 jam...huhu~
  • rindu nak rasa miskin bila ptptn masuk lambat + dah habis....
  • rindu nak makan kat belakang kolej yang super murah dan enak...
  • rindu nak tengok Kerol tido...
  • rindu nak berenang kat swimming pool dengan Tia, Nick...*padahal pandai mengapungkan diri jer*
  • rindu nak g makan kat sup meletop yang pabila anda tapau makanan, anda akan dapat nombor telefon...
  • rindu nak shopping tanpa beg plastik...eh.eh..
  • rindu nak rebut-rebut masak time puasa....
  • rindu nak gaduh-gaduh, tension-tension, dengan housemate....*haha*
  • rindu nak dianti dengan budak KKM bila praktikal kat hospital kerajaan....
  • rindu nak dibuli staff nurse yang malas nak buat bad bath, sponging, basuh B.O + P.U patient...*B.O = berak, P.U = kencing*
  • rindu kat abang yang rambut curl tue...kehkehkeh~
  •  rindu nak tengok fesyen budak-budak kolej yang pegi kelas macam nak pegi dating...xkurang juga yang pegi kelas macam nak pegi tido...errrr~
  • rindu nak melintas jalan dalam kesesakan lalu lintas di ibukota...
  • rindu nak beli karipap kat pacik last kopek...
  • rindu nak jaga kawan yang patah kaki, nak layan kawan yang kuat merajuk, dan minta pandangan kawan yang teliti....-p
  • rindu nak ajar kawan-kawan berskandal...LAaLAaaLAaa~


eh...dah laa...panjangnyer repekan tak manfaat nih......
betul-betul rindu nih...
banyak yang nakal-nakal dari yang baik-baik...=p

itu laa kehidupan...
masa melaluinya rasa pahit sangat-sangat...
tapi bila dah melepasi saat itu,
rasa rindu sangat-sangat...


OH ! rindu nak pegi kolej....





p/s :: kawan-kawan dari 4...jadi 8...jadi 10...
bila dah habis.....hmmmm~
tercampak merata...

x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

4 comments:

  1. rindu zaman kolej.... sumer benda gola nak buat.... hhee

    salam kenal yea...

    ReplyDelete
  2. wah...sahabat memang best kan..

    you r so sweet..
    xyz4mir.blogspot.com

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !