. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Sunday, May 13, 2012

:: ThE BeAst : ShOotiNg StAR ::




:: Shooting Star ::




"If you asked me how many times you have crossed my mind, I would say once because you never really left."

saya harap,
saya dapat lihat keindahan malam bersama orang yang saya cinta.
satu hari nanti.
:)



NotaHati :: bintang yang paling terang itu BINTANG HATI saya.
and i wish it's YOU.


x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

:: NuMbER oNe fOR Me ::



Assalamualaikum :)


Kau tertinggi di carta hati.
Hari-hari sayang.





awak tahu kan siapa.
:)




NotaHati :: kan ? kan ?


x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

Saturday, May 12, 2012

:: ThE BEaSt : . . . . . . ::




Outstation.

Siang tanpa matahari.
Malam tanpa bulan.

saya tak nampak bintang.
walaupun ada.

tapi....
nak yang paling terang.





balik cepat bole ?




NotaHati :: Rindu tak ketahuan hala tuju. T_T


x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, May 9, 2012

:: BeRpEstA BuKu ::



Assalamualaikum !

:)

sudah pun berakhir Pesta Buku Antarabangsa.
rasa nak beli 100 buah buku dan buat stok untuk setahun dua.
tapi mana mampu.

apa-apa pun,

tiga kali juga saya mengharungi lautan orang ramai di PWTC.
kali pertama pegi, adalah bersamaan perhimpunan BERSIH.
jadi heaven sikit sebab tak ramai sangat orang.
kali kedua pegi, hari pekerja.
agak ramai juga orang. sesak.
kali ketiga, masa balik keje.
memang tak sesak sebab dah nak tutup. haha~

tapi kali pertama pegi je, saya dah beli banyak buku.
keluarkan duit tanpa prejudis.
konon-konon nak simpan sikit.
akhirnya memang sikit dalam simpanan.=.=

sepuluh buku ilmiah.
lapan komik.

komik ?
bukan kau kata nak elak dari beli komik ke ?
haha.maaf.
memang tak boleh tahan tengok komik yang bersepah tue.
:p

saya beli buku...saya harap dapat manfaat dari buku tersebut.
dan bila dah dapat manfaat, saya pinjamkan pada kawan-kawan supaya mereka pun dapat apa yang saya dapat. saya nak menyampaikan apa yang saya baca memang tak pandai.
jadi dengan cara macam nie harap terlaksana juga apa yang dikatakan "dakwah"

insya'allah.



nampak tak kesan minyak di muka ?

Alhamdulillah. sedikit sebanyak dah berjaya pendekkan wishlist.
oke. now ! boleh tambah wish yang lain pulak.
:)


NotaHati :: dah beli banyak buku, rasa sayang nak baca.
tah hape-hape.



x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

:: SaYA CiNta DiA sEbaB... ::



Assalamualaikum :)

 "kenapa yer dia suka aku ?" "kenapa yer dia cinta aku ?"
gigih nak tahu SEBAB.
tapi tahukah bahawa.....


cinta itu boleh lenyap, bersama lenyapnya sebab...



hilang sebab. hilang cinta.
begitu kah ?

letak lah berapa banyak sebab pun, ia tidak akan kekal...
hanya satu sebab cinta seseorang itu akan kekal selamanya ::




cinta itu fitrah.
tidak perlukan sebab.
cukuplah kerana ALLAH.

kerana segala sebab yang dicipta oleh manusia, malah apa yang ada pada manusia....
hanyalah pinjaman dari Allah. 



"Kalau benar cinta, mesti hendak bersama ke syurga. Apa-apa yang melempar ke neraka, itu bukan cinta namanya." 

-Hilal Asyraf-






NotaHati :: cinta tak perlu sebab. cinta dia kerana ALLAH.
masya'allah. hebat !


x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, May 8, 2012

:: AsSiGnMeNt ::


Assalamualaikum :)

Jumpa lagi.
:)

saya tengah buat assignment nie.
tapi tak tahu sempat siap ke tak.
sebab kecelaruan fikiran kan sekarang.
sedangkan assignment nie memerlukan rasa kasih sayang serta cinta untuk menyiapkannya.




saya baru nak berjinak-jinak dengan benda yang saya paling "pangkah" satu masa dulu.
memang paling tak suka menjahit.
dulu laa...tapi sekarang terjatuh cinta pulak..

jadi...dengan tamaknya sekarang semua nak buat..
nak jahit baju lah...
nak buat beabear lah...
nak buat itu...ini...


aigoo kau ! baru nak belajar jadi perempuan ea ?





NotaHati :: OUT ! nak g tunggu abah selesai pembedahan.

x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

:: sEdaNg DiVersiONaL tHeRapy ::



Assalamualaikum :)


STATUS ::
*SEDANG DIVERSIONAL THERAPY*



Harinie saya sangat risau dengan keadaan abah yang akan dibedah beberapa jam saja lagi.
Muka abah nampak risau. tapi comel...

saya cuba nak cool tapi nervous macam saya pulak yang nak kena bedah.
semoga segala urusan dipermudahkan.

pembedahan kecik jer.
takde ape-ape laa...
kejap jer...tak lama...

*sedapkan hati sendiri*

[=.=]

aigooo~ myra...kite kena senyum untuk terus KUAT !




[^______________^]



insya'allah. semuanya selamat.






NotaHati :: As usual. kalau keadaan tak tentu hala,
FB akan banjir dengan status update.
kalau blog pun banyak update, faham2 je lah.
therapy jugak nie.



x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)