. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Thursday, September 26, 2013

. DakWah StrEet :: SaRung KAKi pRoJect .

Assalamualaikum
  • saya ingin meminta keikhlasan bantuan dari kalian untuk mengwar-warkan dakwah kecil yg sedang kami usahakan. Agar sama-sama kita dapat membentuk ummah yang lebih baik. alhamdulillah disini saya akan menerang kan sedikit sebanyak objektif Sarung kaki Project.
    Bismillahirrahmanirrahim,
    Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang.
    Semoga Allah terus memberi kekuatan buat kita semua untuk berdakwah di jalan yang ALLAH redha. Tidaklah lain kewujudan "Sarung Kaki" project hanyalah semata untuk mencari redha ALLAH dan cinta Rasulnya.

    Secara Dasarnya, Objektif ' Sarung Kaki' projek adalah untuk memperkasakan lagi penggunaan Sarung kaki di kalangan Wanita Muslimah di Malaysia dan InsyaALLAH brunei dan juga Singapore. Tidaklah lain penggunaan sarung kaki ini melengkapkan penutupan aurat seorang wanita itu.
    Kami mempunyai ramai sahabat yang menutup aurat dengan baik (baju longgar, tudung tutup dada, dan tidak ketat) tapi tidak sempurna (tiada sarung kaki).
    oleh itu,kami merancang untuk mengumpul 500-1000 sarung kaki untuk diberi percuma kpd wanita2 islam diluar sana disamping sedikit ta'aruf dari pihak kami tentang kepentingan menutup aurat dengan sempurna. Pemberian sarung kaki percuma ini akan kami laksanakan setelah kami dapat mengumpul sebanyak mungkin sarung kaki. dengan izin Allah kami mulakan pemberian di sekitar Kuala Lumpur dahulu. (ala-ala dakwah street)
    insya'allah dengan kesudian kalian mengwar-warkan dakwah kecil kami ini, para wanita diluar sana mendapat kesedaran tentang kesempurnaan menutup aurat. KAmi berbesar hati juga jika ada yang sudi membantu kami dalam menjayakan projek ini.
    insya'allah.
    dakwah ini baru bermula.
    semoga Allah redha.





x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

Tuesday, September 10, 2013

... COme Back kE ?...



Assalamualaikum !

:)

Dah berapa tahun tak hupdate belog ni ?
Segala icon-icon kat tepi-tepi pon dah disaster.
Dan tetiba dikatakan tak follow mana-mana blog.
Oh terasa down pulak.
Perlu apaan sih ?

:'(

Pastu kan...bila dah on blog nie, godek-godek laa post lama...
tetiba tertanya "blog sape laa nie ?"

kahkahkah~

Ape benda laa aku merepek selama nie ?
Takpe...pasni sambung merepek lagi...

bye~



x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)