. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Monday, June 13, 2016

:: Acah Review : HUSH 2016 ::



assalamualaikum.
izinkan aku acah-acah review cerita ini.


Hush 2016. 






Aku tengok cerita ni sebab kawan aku yang suggest. 
Kisah pasal sorang perempuan bisu dan pekak yang duduk sorang-sorang dalam hutan gamaknya.
Maddie ni penulis novel. dia tengah siapkan novel dia...
Cerita ni berlaku semalaman jer. 

*agak suspen ok* 

sebab dia bisu dan pekak. 
So, bayangkan macam mana dia survive dari lelaki psiko yang nak bunuh dia kat luar rumah. 


Part ni kawan Maddie ni punya laa ketuk pintu..Maddie kan pekak..mana dengar..
kena bunuh belakang dia je oiii...
ini lepas laki tu bunuh kawan Maddie.
dia masuk pastu amik phone Maddie kat dapur, snap gambar then send kat facetime yg link ke lappy Maddie.
giler tak seram.


Perghh~ ada part yang nak last tu, Maddie ni siap plan dalam otak (monolog dalam minda)
 segala strategi A B C..actly, macam tu juga laa dia buat masa tulis novel. 
Sediakan ending A B C then baru pilih. Aku memang teruja part tu. 
Part yg dia berkira-kira nak lari keluar tapi dia fikir segala kemungkinan yg bakal berlaku.

bijak si Maddie nie.
cantik pulak tu.

cumaaa.....

Bila tengok cerita Hush ni, aku macam nak marah je pempuan ni. 
Kau dah kenapa nak duduk sorang-sorang ? Tempat terpencil pulak tu. Haha~ 

bagi aku, kebanyakkan cerita yang pembunuh dia pakai topeng ni,
 memang menaikkan aura ketakutan dan keseraman dalam cerita tu.
tapi dalam cerita ni, cepat sangat lelaki psiko tu bukak topeng.

ni aku belanja thiller dia...




lepas tengok je movie ni, terus aku delete dari lappy.
walaupun best, memang tak laa aku nak ulang tayang.
kikiki


Sila laa tengok juga.
Pastu meh kongsi dengan aku pendapat kau. 

Daa~




psstttt ::: ekceli, aku kurius jugak aaa...
dok dalam hutan pun boleh dapat line internet. hmmm~



x_589e5a1




(: Suka tak ? Komen sket :)

No comments:

Post a Comment

(^___^) / sAy sOmEtHing !