. LiNk bLogWALking RARA . . . WiNkk-WiNkk~ .

.............

Sunday, June 19, 2016

:: Nostalgia Kad RAya ::











Assalamualaikum.

Izinkan aku......


Balingbelakang :: Dulu kan.. dua tiga hari sebelum cuti sekolah, pakat ramai-ramai beli kad raya kartun-kartun gittew. 
Pastu tukar-tukar dengan kawan sekelas. Tetibe kawan kelas sebelah yang tak kenal pun bagi kad raya. Menggunakan posmen karat dan menyampaikan kad raya beserta pesanan "weii...ada orang bagi hang kad raya. Dia suruh hang balas." 
Amboiii sangat kan perangai dia ? Siap suruh balas pulak tu. Macam "eh..dah laa tak kenal. Pastu paksa orang balas pulak." Haha~

Tak pasal-pasal naik sekolah, dah jadi kawan baik. The power of kad raya. 
Haha~ :D






Sekolah rendah time tu. Tulisan budak-budak sangat. so cute. Sejak dari tu, aku pun rajin bagi kawan-kawan kad raya. Memandangkan masa form 1 aku pindah Melaka, so keep in touch juga la dgn dorang berutus surat. Kau hado ? Kikikiki~

Lepas dah meningkat dewasa seiring dengan teknologi terkini ni, tak ada dah kad-kad raya ni. Sedih kan. Kad raya tu ada sentimental value kot.

Bila dah terjumpa balik se dua kepuk surat-surat dan kad-kad raya ni, cam rindu sangat zaman tak ada hp dulu. Walaupun kau gosip harini, makan minggu juga laa nak dapat feedback dan sempat basi cerita tu lalu dilupakan malah dimulakan pula kisah baru. Aduhainyer pun.

Ceritanya...aku nak kad raya. Malu laa terus terang cemni.

No. 1, Jalan Perawan 6/2,
Taman Bukit RAmbai,
75250 Melaka.

in case kalau kau nak bagi kad raya kat aku. err...err....err...emm...

emmkaybai~

*tutup muka dengan lappy*




Selamat Hari Raya.
*eh. awal lagi laa.*



x_589e5a1

(: Suka tak ? Komen sket :)

2 comments:

  1. Rindu kan zaman dpt kad raya..kalau dulu antara adik beradik,zety lah yg plg byk dot kad raya..yg bergantung kt rumah kebanyakkan kat raya kawan kita..rasa bangga oh..hahah

    ReplyDelete
  2. Uih ada alamat. InshaAllah kalau ada rezeki kita bagi tapi tak jnji la. hehe

    ReplyDelete

(^___^) / sAy sOmEtHing !