. BLOGWALKING .

.............

Saturday, December 30, 2017

. Sehari sebelum ll .



Perkara yang tak perlu dibawa ke tahun hadapan :

EX


Aku tak tahu la kalau aku lupa atau ia sekadar monolog dalaman tak terluah yang mana aku berpesan, 

"kalau nak kahwin, jangan jemput aku."

Bayangkan 2011 putus, aku masih pegang janji dia yang berisi lebih kurang maksudnya, kalau aku tak kahwin lagi, dia akan pinang aku. 

Aku tak tahu kenapa aku bodoh pergi percaya janji tu. Aku stuck lama kan ? Sedangkan sebelum tu lagi aku dah tahu kewujudan perempuan itu. Perempuan yang selalu dengan dia saat "aku lebihkan kawan-kawan" (Kata perempuan itu kepada aku lewat fb messenger) 

Ah kau. Nasihat dan sailang.

Tak apa.

Finally, lepas 6 tahun (kalau ada anak dah nak masuk darjah 1) aku tak stuck dah.
Dengan berbesar hati dan segigihnya aku akan buang tahun-tahun kita bersama.

By the way...i think i'm more beautiful than your wife. Sorry~
Biarlah aku nak perasan pun.
Even kau pun dah tak hensem.

Oh. Thanks.




Notahati :: perkara tentang rupa ni selalu menjadi penyedap hati untuk perempuan terluka. Ahahaha~ :D







(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, December 28, 2017

. Sehari sebelum .







21 Disember 2017
2 panggilan tak dijawab dari dia

28 Disember 2017
Jumpa video nikah dia

22 Disember 2017
Dia nikah


(:


sehari sebelum nikah pun masih ingat aku ?
dan masih buat aku ingat kau balik.
you hurt me much.


I WISH NOTHING




(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, December 27, 2017

. K I M I A .






"Saya dan awak
Suka sama suka pun
Tak jadi apa"


Kita tindak balas kimia yang tak menjadi.
Eksperiment gagal.





(: Suka tak ? Komen sket :)

Monday, December 25, 2017

. Istimewa ( ll ) .




Ya. Hanya ada seorang sahaja yang bila dia panggil nama,
tiba-tiba rasa jantung berdetak lari ritma.

dan....

ia bunyi istimewa.





awak.


(: Suka tak ? Komen sket :)

. Ami .


"Kau ingat semua orang akan suka kau ke camne ?"

terkedu seketika.
dan sejak dari itu segalanya berubah.

sampai dah okey okey pun tak boleh nak rasa macam sebelumnya.
garang sangat kenapa ?

aku tak ingat bila.
tapi ramadhan lalu.




(: Suka tak ? Komen sket :)

Wednesday, June 21, 2017

. Chat box .




Dah banyak kali rasanya aku "baiki" chat box aku. Akhirnya tak berfungsi juga.
Merajuk lah macam ni.

😞😞😞😞😞




(: Suka tak ? Komen sket :)

Thursday, January 5, 2017

. 2017 : NO azam .



Assalamualaikum.

Lama menyepi tak buka blog pun. sejak tetibe reading list berubah wajah kan,
aku macam "eh kenapa macam ni ? mana reading list aku ? apa terjadi ni ?" terus aku tak buka blog membawa hati yang lara gittew. rupa-rupanya reading list ada kat bawah. lama juga aku tak tahu benda ni. aku siap google tentang permasalahan yang berlaku ni.

[=.="]

hampeh jer.
kemain aku berduka lara. rupanya aku yang tak cari betul-betul. hmmm~

jadi sekarang dah masuk 2017. 2017 ok.
tapi aku masih lagi macam ni. melara je kejenya. wahahaha~
malas nak cerita azam yang akhirnya terkubur tu. jadi terpulanglah mau jadi apa. mau jadi hantu, mau jadi buaya. kemain tetibe menyanyi.

satu hari, satu kebaikan.

ok. itu sahaja target aku. nampak simple tapi tak sesimple mana. semoga hari-hari bertambah baik. susah tau nak jadi baik. istiqamah mujahadah. nak nangis rasa. keBAIKan yang aku maksudkan adalah, berbuat baik pada makhluk mahupun diri sendiri. pada makhluk tu contohnya, tolong mak buat kerja rumah, tolong adik tulis nama kat buku (ahaha), siram pokok bunga, mengasihi kucing. haa camtu antaranya. kalau pada diri sendiri, banyak kepada jihad melawan nafsu. contoh, melawan nafsu makan (sebenarnya nak kurus. ahaha) supaya sihat tentunya, tingkatkan keimanan, jangan melagha je kejenya. ok itu sajalah contoh kebaikan diri sendiri.

tahun ni juga, taknak sentuh bab jodoh. just let it be naturally. aku pun tak tahu natural tu macam mana. ahahahaha~ just lantak aaa~

kbai~






*camtu jer ? kahkahkah~*



(: Suka tak ? Komen sket :)